x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interviu cu un profesionist al pompelor funebre: "Este datoria noastră să sprijinim familiile îndurerate"

Interviu cu un profesionist al pompelor funebre: "Este datoria noastră să sprijinim familiile îndurerate"

03 Feb 2022   •   14:27
Interviu cu un profesionist al pompelor funebre: "Este datoria noastră să sprijinim familiile îndurerate"

Meseria de profesionist al pompelor funebre este una dintre cele mai utile, respectabile, dificile, dar și puțin cunoscute din România. Tocmai din acest motiv, pentru articolul de față, am discutat cu angajatul unei case funerare care oferă servicii în sectorul 2 al Capitalei, încercând să înțelegem mai bine activitatea sa. Vă prezentăm, în continuare, un interviu cu multe răspunsuri surprinzătoare, care pune într-o altă lumină o îndeletnicire pe care nu mulți au curajul să și-o asume, cu tot ceea ce presupune ea, având în vedere că vorbim despre un domeniu delicat.

Ce implică activitatea de profesionist al pompelor funebre și ce datorii are o firmă care oferă astfel de servicii?

 

În primul rând, să vorbim despre produsele și serviciile oferite. Casa Funerara Bucur are o ofertă completă, care include atât produsele și serviciile clasice, spre exemplu îmbălsămare, transport funerar, înhumare, pachete pentru pomană și parastas, dar și unele produse și servicii auxiliare și chiar unice pe piața din România. De exemplu, oferim gratuit consultanță funerară predeces, destinată persoanelor care se așteaptă ca un apropiat să înceteze din viață în curând și doresc să știe ce au de făcut. De asemenea, oferim posibilitatea incinerării, o activitate perfect legală pe teritoriul țării noastre, chiar dacă este dezavuată de către Biserica Ortodoxă Română. Totodată, realizăm repatrierea românilor decedați în alte țări și construim monumente funerare, indiferent de cultul religios din care făcea parte defunctul.

 

Cum recunosc persoanele îndurerate, care tocmai au pierdut pe cineva drag, o firmă de pompe funebre cu adevărat profesionistă?

 

Noi oferim servicii funerare în Obor și Iancului, două dintre cele mai importante și populate cartiere din București. Prin această segmentare, arătăm respect față de clienții noștri, întrucât răspundem întotdeauna cu promptitudine solicitărilor lor, indiferent de ora la care aceștia ne apelează. Un deces poate surveni oricând, iar Casa Bucur are un program non-stop, pentru a veni rapid în întâmpinarea familiilor îndoliate. Mai mult decât atât, le degrevăm pe acestea de orice activitate birocratică presupusă de organizarea unei înmormântări, spre exemplu obținerea actelor, avizelor, găsirea preoților și cântăreților bisericești etc., astfel încât familia să se poată concentra pe a-și lua rămas-bun așa cum se cuvine de la cel trecut în neființă.

 

Cum își arată o firmă de pompe funebre respectul față de clienții săi?

 

Pe lângă cele menționate anterior, programul non-stop și grija față de tot ceea ce înseamnă organizarea unei înmormântări - produse, servicii etc., firma noastră de pompe funebre din Iancului și Obor oferă și numeroase informații utile. Cei interesați pot afla detalii despre ajutorul de înmormântare/deces, documentația preliminară necesară înhumării, plata pensiei neîncasate a pensionarului decedat, lista bisericilor și cimitirelor din București, despăgubirile în caz de deces prin accident de muncă, eliberarea certificatului de deces, Legea funerară privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare etc. De asemenea, este datoria noastră să sprijinim, nu numai faptic, ci și moral, familiile îndurerate, tratându-le cu maximum de respect, condescendență și având întotdeauna un cuvânt bun de spus și o încurajare care să îi ajute să treacă peste unele dintre cele mai dificile momente din viața lor.

×