x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea extremă lovește România: Inundațiile au făcut ravagii în Bistrița-Năsăud, iar Transalpina a fost acoperită cu un strat gros de gheață

Vremea extremă lovește România: Inundațiile au făcut ravagii în Bistrița-Năsăud, iar Transalpina a fost acoperită cu un strat gros de gheață

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2023   •   21:57
Vremea extremă lovește România: Inundațiile au făcut ravagii în Bistrița-Năsăud, iar Transalpina a fost acoperită cu un strat gros de gheață
Sursa foto: Darius Norocea | Facebook

Ploile au făcut ravagii în Bistrița-Năsăud, acolo unde mai multe localități au fost inundate, iar apele au distrus tot ce au întâlnit în cale. Furtuna s-a abătut și în zona Pasul Urdele de pe Transalpina. În doar 30 de minute s-a așternut și un strat considerabil de grindină.

Codul roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină emis de meteorologi a făcut prăpăd în mai multe localități din Bistrița-Năsăud, transmite Antena 3 CNN.

În doar 50 de minute, în localitățile de la poalele Munților Rodnei a plouat cât pentru o lună întreagă, fiind vorba despre o cantitate peste 80 de litri/mp.

Au fost înregistrate probleme în special în comuna Rodna şi în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi, potrivit datelor comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În comuna Rodna, au fost inundate beciurile şi curţile a şase gospodării, iar drumul care leagă satele Rodna şi Valea Vinului a fost blocat de aluviuni.

Astfel, pompierii militari şi mai mulți voluntari s-au prezentat cu motopompe, iar primăria a intervenit cu un buldoexcavator.

La Sângeorz-Băi, în localitatea Cormaia, un adăpost de animale a luat foc după ce a fost lovit de fulger, fiind necesară intervenția pompierilor, dar și a unui echipaj SMURD.

Potrivit Antena 3 CNN, furtuna s-a abătut și în zona Pasul Urdele de pe Transalpina. În doar 30 de minute s-a așternut și un strat considerabil de grindină.

"Urmările unei furtuni locale cu caracter sever! În aproximativ 30 de minute, căderile însemnate de grindină de mici dimensiuni au adus primul strat de "omăt" al sezonului peste meleagurile montane!", a scris un localnic, pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Inundatii

 

 

×