x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţământul românesc, rămas în urmă: Deşi suntem în era digitală, profesorii predau ca în urmă cu 30 de ani

Învăţământul românesc, rămas în urmă: Deşi suntem în era digitală, profesorii predau ca în urmă cu 30 de ani

20 Sep 2013   •   15:50
Învăţământul românesc, rămas în urmă: Deşi suntem în era digitală, profesorii predau ca în urmă cu 30 de ani

Invatamanul romanesc este cu zeci de ani in urma sistemelor bine puse la punct din tarile din vestul Europei, de exemplu, in principal din cauza lipsei parteneriatelor intre universitati si mediul privat, precum si a metodelor invechite de predare, a declarat pentru Wall-Street Catalin Ionescu, fostul sef al companiei de training Codecs, fondator al firmei de consultanta Strategic Change.

"Invatamantul din Romania este in urma cu vreo cativa zeci de ani fata de ce se intampla in alte tari dezvoltate, din cateva perspective. In primul rand, sistemul romanesc nu este ancorat in ceea ce inseamna lumea reala, exista prea putine parteneriate intre universitati si companii private, in afara de cateva Politehnici in care au companiile mai degraba un interes. In afara companiile doneaza bani universitatilor pentru ca apoi acestea sa-i investeasca si sa se bucure de profit", a declarat Catalin Ionescu.

Citeste mai mult:

×