x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inventie - Petrol obtinut din alge

Inventie - Petrol obtinut din alge

04 Aug 2008   •   00:00

Un combustibil produs din plante, care sa fie chimic identic cu titeiul, dar care sa nu contribuie, atunci cind este ars, la incalzirea globala si care, spre deosebire de alti biocombustibili, nu are nevoie de teren agricol pentru  fi produs parea prea mult pentru a fi adevarat.



Un combustibil produs din plante, care să fie chimic identic cu ţiţeiul, dar care să nu contribuie, atunci cînd este ars, la încălzirea globală şi care, spre deosebire de alţi biocombustibili, nu are nevoie de teren agricol pentru  fi produs părea prea mult pentru a fi adevărat.

Cu toate acestea şi împotriva scepticismului internaţional, o companie din San Diego a anunţat că a descoperit şi creat o astfel de substanţă. Este vorba despre un biocombustibil produs din alge marine, denumit deja "verde crud", datorită culorii. Sapphire Energy susţine că foloseşte organisme unicelulare, precum algele, pentru a produce o mixtură chimică ce poate fi folosită drept carburant pentru maşini şi avioane. În timpul arderii, acest carburant eliberează în atmosferă dioxidul de carbon absorbit de plante în timpul vieţii, ceea ce face ca întregul proces să fie neutru din punctul de vedere al carbonului. Investitorii sunt deja interesaţi de această invenţie: Sapphire a înregistrat în ultimele săptămîni o creştere de capital de 50 de milioane de dolari, cea mai mare infuzie venind din partea companiei britanice Wellcome Trust. Cercetătorii americani sunt încă sceptici la produs şi au anunţat că au nevoie de mai mult timp pentru teste.

×
Subiecte în articol: verde!