x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investiţie de 70 milioane euro

Investiţie de 70 milioane euro

25 Noi 2009   •   00:00

Aeroportul Henri Coandă Otopeni va inaugura, la sfârşitul anului viitor, un terminal de pasageri, în urma unei investiţii de circa 70 de milioane de euro, a declarat, miercuri, directorul general al aeroportului, Tudor Jidav.



"Prin acest terminal capacitatea anuală va fi ridicată la şase milioane de pasageri, faţă de 4,5 milioane în prezent, iar capacitatea orară se va dubla de la 1.100 pasageri la 2.150 pasageri", a declarat Jidav într-o conferinţă de presă.

Investiţia face parte din faza a treia de dezvoltare şi modernizare a aeroportului, în valoare de 150 de milioane de euro fără TVA. Terminalul va avea 15 porţi de îmbarcare.
Faza a treia a planului de modernizare mai cuprinde amenajarea unui terminal de sosiri internaţionale, până în decembrie 2011, şi extinderea terminalului de plecări internaţionale, care va fi finalizat în iunie 2012. Finanţarea construcţiei terminalului este asigurată din sursele proprii ale aeroportului.

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, prezent la aeroport, a declarat că unitatea va fi conectată la viitorul segment de autostradă Bucureşti - Ploieşti printr-un nou drum de acces.
Totodată, el a spus că în decembrie se va semna un contract de închiriere a spaţiilor din apropierea Aeroportului Băneasa, pentru "utilităţi aeroportuare".

"La Băneasa se va încheia un contract prin care este ocupată o zonă cu clădiri şi care astfel va fi transformată în utilităţi aeroportuare, pentru ca pasagerii să aibă cât de cât un confort la nivelul anului 2010, pentru că după părerea mea autogara arată ca în 1965", a spus Berceanu.
Ministerul Transporturilor deţine ambele ambele aeroporturi. Guvernul a aprobat, în octombrie, fuziunea celor două unităţi, prin înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator