x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investiţii - Parcările Capitalei, la stadiul de proiect

Investiţii - Parcările Capitalei, la stadiul de proiect

de Monica Andrei Capatos    |    26 Mar 2008   •   00:00

Atribuirea locurilor de parcare pentru instituţiile publice se va face numai după aprobarea Consiliului General al Capitalei, potrivit amendamentului la “Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucureşti” aprobat ieri de consilierii municipali.

Atribuirea locurilor de parcare pentru instituţiile publice se va face numai după aprobarea Consiliului General al Capitalei, potrivit amendamentului la “Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucureşti” aprobat ieri de consilierii municipali. Pentru un loc de parcare instituţiile publice vor avea nevoie, pe lângă avizul emis de Comisia Tehnică de Circulaţie a Capitalei, şi de aprobarea consilierilor municipali.

 

Primăria va construi în perioada următoare aproximativ 9.000 de locuri de parcare, din care 17 locaţii vor acoperi zona centrală a oraşului. În acest sens autorităţile au identificat 69 de locuri unde vor fi construite viitoarele parcări subterane şi supraterane, dintre acestea fiind nominalizate 17 zone în care vor fi realizate în următorii ani parcaje subterane pentru partea centrală a Bucureştiului. Realizarea celor 17 locaţii va costa administraţia locală aproximativ 100-150 de milioane de euro. Pentru acestea au fost realizate studiile de fezabilitate, iar pentru două dintre ele – Piaţa Gării de Nord şi Piaţa Universităţii – este aproape de finalizare procedura de contractare. În Piaţa Universităţii, unde va fi construit un parcaj subteran de aproximativ 1.000 de locuri, vor începe lucrările în acest an.

În ce priveşte parcarea de la Gara de Nord, care va avea aproximativ 1.700 de locuri şi va cuprinde şi o autogară pentru mijloacele de transport în comun, există un litigiu cu Ministerul Transporturilor pentru proprietatea terenului pe care urmează să se amplaseze parcarea, blocându-se astfel de jumătate de an începerea acestor lucrări.

×
Subiecte în articol: observator