x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Baş a renunţat la funcţia de inspector general al IGSU

Ioan Baş a renunţat la funcţia de inspector general al IGSU

19 Iun 2013   •   13:38
Ioan Baş a renunţat la funcţia de inspector general al IGSU
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baş, a fost înlocuit, miercuri, cu fostul şef al ISU Suceava, colonelul Ioan Burlui, după ce a solicitat încetarea împuternicii din "motive personale", informează Ministerul Afacerilor Interne.

"Solicitarea generalului de brigadă dr. Ioan Baş este argumentată pe motive de familie, neavând nicio legătură cu activitatea sa profesională", se arată într-un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, pentru funcţia de inspector general al IGSU, conducerea Ministerului Afacerilor Interne l-a împuternicit pe colonelul Ioan Burlui, fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Colonelul Ioan Burlui are o experienţă de peste 30 de ani ca pompier salvator, de-a lungul timpului ocupând gradual diverse funcţii de comandă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Ioan Baş a fost împuternicit la conducerea IGSU în octombrie 2012, în locul colonelul Marcel Lucaciu, eliberat din funcţie, potrivit MAI, pentru "îmbunătăţirea managementului la nivelul instituţiei".

×
Subiecte în articol: ioan bas igsu