x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Condamn cu fermitate atacurile din Noua Zeelandă

Iohannis: Condamn cu fermitate atacurile din Noua Zeelandă

15 Mar 2019   •   13:14
Iohannis: Condamn cu fermitate atacurile din Noua Zeelandă

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate atacurile care au avut loc vineri dimineaţă în Noua Zeelandă, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi cu numeroşi răniţi.

"Condamn cu fermitate acest act de teroare împotriva oamenilor nevinovaţi. Crimele de violenţă extremă şi de ură sunt de neiertat. Condoleanţe celor care şi-au pierdut familia şi prietenii!", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

Aproape 50 de persoane au fost ucise şi alte 20 au fost grav rănite în mai multe atacuri care au avut loc vineri asupra a două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, după cum a anunţat premierul Jacinda Ardern, citată de agenţiile internaţionale de presă.

Şeful poliţiei din Noua Zeelandă, comisarul Mike Bush, a precizat, potrivit DPA şi Reuters, că 41 de persoane au murit la moscheea Masjid Al Noor, iar alte şapte la moscheea din suburbia Linwood. O victimă a murit la spitalul din Christchurch.

Un bărbat de aproape 30 de ani, din cele patru persoane arestate, a fost inculpat pentru crimă şi urmează să fie adus în faţa unui tribunal din Christchurch. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis