x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar proeuropean

Iohannis: La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar proeuropean

04 Iun 2019   •   11:30
Iohannis: La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar proeuropean

La alegerile din 26 mai românii au transmis un mesaj clar proeuropean şi au respins discursul antieuropean, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Internaţional al Societăţii Civile.

"Am avut alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pe tema Justiţiei, pe care l-am convocat în România, dacă pot să spun aşa, şi pe care l-am câştigat împreună cu românii. Concluzia după scrutinul din 26 mai este una foarte simplă: românii au spus ferm că îşi doresc un parcurs european pentru România, în ciuda încercărilor eşuate de a slăbi încrederea cetăţenilor în proiectul european. Românii au dovedit prin vot că orice schimbare începe de la aspiraţie şi de la înţelegerea modului în care funcţionează lumea de astăzi. Românii au transmis un mesaj clar proeuropean, au hotărât că locul României este fără îndoială în Uniunea Europeană, în rândul statelor care susţin şi cred în proiectul european şi, pe scurt, au demonstrat că îşi doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. Este un semn clar că spiritul civic a devenit şi mai prezent, lucru care nu poate fi decât în beneficiul societăţii româneşti şi care demonstrează forţa ei de regenerare. (...) Cetăţenii au respins discursul antieuropean", a spus şeful statului.

El consideră că prin alegerile europarlamentare cetăţenii statelor europene au dovedit că înţeleg pericolele pe care le presupun curentele eurofobe, extremiste, naţionaliste şi populiste. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis