x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Să avem mai puțin zornăit de cătușe, jurnaliștii nu trebuie să primească o copie a dosarului

Iohannis: Să avem mai puțin zornăit de cătușe, jurnaliștii nu trebuie să primească o copie a dosarului

19 Feb 2015   •   23:56
Iohannis: Să avem mai puțin zornăit de cătușe, jurnaliștii nu trebuie să primească o copie a dosarului
Sursa foto: Iohannis: Să avem mai puțin zornăit de cătușe, jurnaliștii nu trebuie să primească o copie a dosarului

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi, referindu-se la fenomenul de ''telejustiție'', că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate astfel încât că existe mai puțin ''zornăit de cătușe'', indicând că este nevoie de o schimbare de legislație și de procedură.

"Eu cred că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate. (...) Adică, să avem mai puțin zornăit de cătușe și să aflăm prin comunicate seci ce s-a întâmplat. (...) Eu cred că aici este nevoie de schimbare și în legislație și în procedură și este nevoie de un act de voință și din partea celor care se ocupă de aceste probleme. Nu vreau să arunc vina asupra unuia sau altuia, nu am niciun indiciu că undeva ar exista o scurgere ilegală de informație. Asta nu se întâmplă, dar este nevoie de o îmbunătățire inclusiv a respectului de sine la toți cei care vin în contact cu aceste cauze și unii cu siguranță atunci ajung la concluzia că nu trebuie să dea o copie a dosarului jurnaliștilor după cinci minute după ce a primit dosarul spre consultare", a declarat Iohannis, la Digi 24.

El a spus că preferă să aibă o discuție cu CSM în legătură cu propunerile în acest caz.


×