x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Cristoiu: "M-am săturat să se facă ipoteze pe seama mea. La Biblioteca Academiei nu se face nicio ipoteză"

Ion Cristoiu: "M-am săturat să se facă ipoteze pe seama mea. La Biblioteca Academiei nu se face nicio ipoteză"

12 Dec 2008   •   00:00

Ion Cristoiu va părăsi emisiunea "Sinteza Zilei" în cazul în care PC va intra la guvernare.



Dacă Partidul Conservator intră la guvernare, alături de PSD şi PD-L, Ion Cristoiu promite să plece de la Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, dar nu crede că emisiunea va fi desfiinţată pentru că "nu există vreo legătură între Traian Băsescu şi Alianţa PSD-PC".

Cristoiu spune că "asupra sa nu s-au făcut niciun fel de presiuni pentru a renunţa", dar nu consideră moral şi corect să participe în continuare la respectiva emisiune.

"Psihologiceşte, nu mă simt confortabil ca Traian Băsescu să fie şeful unui guvern la care să participe Voiculescu (...). Emisiunea asta şi postul vor fi independente, dar eu nu mă mai simt confortabil în condiţiile în care PC intră în guvernul Băsescu", a declarat Cristoiu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de joi.

Retragerea lui Cristoiu de la talk-show-ul Antenei 3 este "o formă de protest".

"Băsescu a călcat în picioare acest trust. Până mai ieri, PSD era un partid de ticăloşi", spune Ion Cristoiu.

Jurnalistul va accepta să rămână la Sinteza Zilei dacă patronul trustului Intact, de care aparţine televiziunea Antena3, Dan Voiculescu, renunţă la politică sau dacă PC nu participă la guvernare.

"Nu e nicio ameninţate. Când o să ajungă Voiculescu preşedinte, mă duc la o televiziune care îl înjură pe Voiculescu. E posibil ca soarta să îmi fie defavorabilă şi să fie o alianţă PD-L - PNL", a declarat analistul politic.

Analistul politic s-a arătat nemulţumit şi de scenariile care s-au construit pe seama plecării lui de la Sinteza Zilei.

"M-am săturat să se facă ipoteze pe seama mea. La Biblioteca Academiei nu se face nicio ipoteză", a adăugat Cristoiu.

Pentru a exemplifica falsele impresii pe care oamenii şi le-au creat despre el, Ion Cristoiu a amintit de ostilitatea pe care o are faţă de Sorin Ovidiu Vântu, care a fost pusă pe seama rivalităţii dintre Dan Voiculescu şi celălalt mogul media.

"E strict personal. Vântu m-a manipulat, spunând că l-a citit pe Camil Petrescu. La 50 de ani şi ceva. Nu l-a citit, de fapt, i se dădea câte o pagină cu caractere mari, ştiind că eu am o slăbiciune pentru asta. Am descoperit şi urmarea acesteia este un proces din care eu ar trebui să plătesc 200.000 de euro dacă îl pierd. M-a rugat la un moment dat să fiu preşedintele consiliului de administraţie într-o "mustărie". Între timp, m-a confundat cu Vlas şi făcea nişte afaceri pe seama meseriei pe care o făceam eu. A făcut împrumuturi la bănci. Nu a plătit dări la stat. Eu nu am nicio treabă. Credeam că sunt gazetar. Între timp, creditorii au dat în judecată preşedinţii consiliului de administraţie, printre care şi eu. Dacă pierd, plătesc 200.000 de euro. Mi-a copt o afacere în care domnia sa a rămas cu mai mult de 200.000 de euro", povesteşte Cristoiu.

Trustul Intact s-a dovedit de-a lungul timpului a nu fi unul dintre preferatele preşedintelui României Traian Băsescu, acesta jignind un reporter Antena 1, numind-o "ţigancă împuţită", şi acuzând jurnaliştii din trust că sunt "tonomate pe euro". În urma declaraţiilor, Băsescu a fost implicat într-un proces intentat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator cristoiu