x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IRIS - Athenaeum

IRIS - Athenaeum

25 Sep 2009   •   00:00
IRIS - Athenaeum

IRIS revine! O nouă Ediţie de Colecţie cu cea mai iubită trupă rock din România. "IRIS Athenaeum".



Un spectacol realizat în urmă cu nouă ani la Bucureşti, urmat de un turneu  răsunător în toată ţara. O premieră absolută pentru România. Şi astăzi "irişii" îşi amintesc cu emoţie despre marea, dar minunata încercare prin care au trecut: o trupă rock a cântat pe scenă alături de o orchestră simfonică. O trupă rock alături de marea soprană Felicia Filip. Muzica lor... parcă nu mai era a lor!

Trebuia adaptată cerinţelor regizorului, trebuia să se lase conduşi de un dirijor, Traian Ichim. Trebuia, într-un fel, să joace într-o piesă de teatru. Pe scenă cădeau frunze, coborau alpinişti, erau dansatori,  era maestrul Johnny Răducanu, era "Othello" Florin Milcoff. Era marele Adrian Pintea. "Floare de Iris" s-a cântat cu "insinuările" flautului maestrului Ion Bogdan Ştefănescu. Era... Ovidiu Lipan Ţăndărică! O muncă titanică pentru toată lumea.

Publicul? O parte venise pentru IRIS, pentru rock, cealaltă parte pentru operă, pentru  orchestră! Unii erau îmbrăcaţi în tricouri şi blue-jeans, alţii în ţinute de seară, cu papion! Cu toţii, însă, s-au ridicat în picioare şi le-au dat artiştilor forţă! Iar cei care n-au mai încăput în sală au aşteptat afară până la final. Doar ca să-i vadă. O Ediţie de Colecţie cu povestea unui spectacol-minune. O Ediţie de Colecţie despre  revenirea în forţă, pe scenă, a celei mai iubite trupe rock: IRIS. Şi un dublu album: "IRIS Athenaeum".

×
Subiecte în articol: observator