x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IRIS – Athenaeum

IRIS – Athenaeum

28 Sep 2009   •   00:00
IRIS – Athenaeum

IRIS revine! O nouă Ediţie de Colecţie cu cea mai iubită trupă rock din România: "IRIS Athenaeum".



Un spectacol realizat în urmă cu nouă ani la Bucureşti, urmat de un turneu răsunător în toată ţara. O premieră absolută pentru România. Şi astăzi "irişii" îşi amintesc cu emoţie despre marea, dar minunata încercare prin care au trecut: o trupă rock a cântat pe scenă alături de o orchestră simfonică. O trupă rock alături de marea soprană Felicia Filip. Muzica lor... parcă nu mai era a lor!

Trebuia adaptată cerinţelor regizorului, trebuia să se lase conduşi de un dirijor, Traian Ichim. Trebuia, într-un fel, să joace într-o piesă de teatru. Pe scenă cădeau frunze, coborau alpinişti, erau dansatori, era maestrul Johnny Răducanu, era "Othello" Florin Milcoff. Era marele Adrian Pintea. "Floare de Iris" s-a cântat cu "insinuările" flautului maestrului Ion Bogdan Ştefănescu. Era... Ovidiu Lipan Ţăndărică! O muncă titanică pentru toată lumea.

Publicul? O parte venise pentru IRIS, pentru rock, cealaltă parte pentru operă, pentru orchestră! Unii erau îmbrăcaţi în tricouri şi blue-jeans, alţii în ţinute de seară, cu papion! Cu toţii, însă, s-au ridicat în picioare şi le-au dat artiştilor forţă! Iar cei care n-au mai încăput în sală au aşteptat afară până la final. Doar ca să-i vadă. O Ediţie de Colecţie cu povestea unui spectacol-minune. O Ediţie de Colecţie despre revenirea în forţă, pe scenă, a celei mai iubite trupe rock: IRIS. Şi un dublu album: "IRIS Athenaeum".

×
Subiecte în articol: observator