x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Israelul aprobă angajarea a 1.000 de români în domeniul construcţiilor

Israelul aprobă angajarea a 1.000 de români în domeniul construcţiilor

de Marina Constantinoiu    |    11 Iul 2011   •   21:00

Guvernul israelian a aprobat un plan care prevede angajarea a 2.000 de romani si bulgari in domeniul constructiilor, la initiativa premierului Benjamin Netanyahu, care, conform presei israeliene, doreste sa convinga cele doua tari sa nu sustina la ONU crearea unui stat palestinian.

"Guvernul israelian a decis sa permita venirea in Israel a 2.000 de muncitori in constructii romani si bulgari, la initiativa premierului Benjamin Netanyahu, care apreciaza ca trebuie favorizate statele-prietene", se arata intr-un comunicat al Guvernului israelian, citat de AFP.

Guvernul de la Ierusalim precizeaza ca angajarea a 1.000 de romani si a 1.000 de bulgari nu va modifica numarul angajatilor in domeniul constructiilor din Israel, ceea ce inseamna ca vor fi diminuate cotele de imigranti provenind din alte tari.

Comunicatul a fost difuzat dupa ce un post de televiziune israelian a relatat ca Benjamin Netanyahu a dorit sa faca "un gest" adresat Romaniei si Bulgariei pentru a le convinge sa nu sustina la Natiunile Unite initiativa crearii unui stat palestinian.

Netanyahu a efectuat saptamana trecuta vizite in Romania si Bulgaria. Conform AFP, Bucurestiul si Sofia nu au adoptat pozitii clare privind votul lor la ONU fata de initiativa crearii statului palestinian.

×