x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Isteria marelui premiu ii innebuneşte pe romăni

Isteria marelui premiu ii innebuneşte pe romăni

25 Aug 2007   •   00:00
Isteria marelui premiu ii innebuneşte pe romăni

Tragerea 6/49 are cel mai mare premiu pus in joc vreodată. Şansele de a da lovitura cu o variantă sunt de unu la 14 milioane. Procedurile vor fi supervizate de observatori ai producătorului de echipamente.


Tragerea 6/49 are cel mai mare premiu pus in joc vreodată. Şansele de a da lovitura cu o variantă sunt de unu la 14 milioane. Procedurile vor fi supervizate de observatori ai producătorului de echipamente.


Extragerea de măine va avea cel mai mare fond de căştiguri la categoria I, de aproximativ 10 milioane de euro, şi, dacă va avea un căştigător, premiul va fi cel mai mare din istoria Loteriei. Pentru o variantă simplă, şansa de a căştiga este de unu la 13.983.815 pentru Loto 6/49, iar pentru Noroc sunt de unu la 10 milioane de variante. O variantă pentru 6/49 costă 4,4 lei, iar anul acesta a fost căştigat premiul la categoria I de patru ori. Dat fiind interesul foarte mare, extragerea de duminică va fi transmisă in direct. Potrivit Lilianei Ghervasuc, directorul general al Companiei Naţionale "Loteria Romănă", ultima extragere in direct a avut loc in martie 2004.


SUPRAVEGHERE. In privinţa suspiciunilor că extragerile ar fi aranjate, ea a precizat că firma care furnizează echipamentele face parte din unul dintre cele mai mari grupuri din lume in acest domeniu. Extragerea va fi supravegheată de observatorii acestei companii care furnizează Loteriei echipamentele.

Loteria Romănă nu are nici o răspundere faţă de persoanele care joacă mai mulţi pe un bilet, iar aceştia nu au nici o garanţie că işi vor recupera banii. Conform Lilianei Ghervasuc, proprietarul biletului este exact persoana care il va inscrie, şi, din punct de vedere juridic, aceasta nu poate fi obligată in nici un fel să impartă banii cu cei care "cotizează" pentru bilet. Ghervasuc a mai completat că există o şansă ca banii să fie impărţiţi, dar numai dacă depunătorul este o persoană fizică autorizată, care să aibă contract cu Loteria Naţională.

In acelaşi timp, directoarea a făcut apel ca romănii să nu işi amaneteze valori pentru a juca la extragerea de duminică, menţionănd că Loteria luptă impotriva jocului pe credit.

In Anglia, marele premiu, de 34 de milioane de lire sterline, a fost căştigat după şapte luni.


Report şi la Joker

La Joker, un alt joc organizat de Loteria Romănă, nu s-a mai căştigat de 65 de săptămăni, in condiţiile in care in luna aceasta au fost organizate trageri speciale. Reportul la Joker a ajuns la 2 milioane de euro. Ultimul căştig la categoria I la Noroc datează şi el din 6 mai, adică de 15 săptămăni.
Din totalul de bani percepuţi din incasări, 40% ajung in fondul de căştiguri, iar alţi 12% sunt destinaţi unui fond special, aflat la disponibilitatea Loteriei, şi din care se suplimentează sumele atunci cănd există un căştigător la categoria I.

×
Subiecte în articol: observator