x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expert: În 10 ani vor exista asistenţi AI profesori, psihologi, avocaţi sau antrenori de fitness

Expert: În 10 ani vor exista asistenţi AI profesori, psihologi, avocaţi sau antrenori de fitness

de Redacția Jurnalul    |    01 Sep 2024   •   21:40
Expert: În 10 ani vor exista asistenţi AI profesori, psihologi, avocaţi sau antrenori de fitness
Sursa foto: freepik.com

Un specialist român în IT dezvăluie cum ar putea arăta viitorul mai repede decât ne aşteptăm: În 10 ani vor exista asistenţi AI care vor fi profesori, psihologi, avocaţi sau antrenori de fitness, susține acesta, potrivit Ziarului Financiar.

Inteligenţă artificială este cea mai hot tehnologie a momentului care promite să crească productivitatea şi să eficientizeze toate procesele din cadrul unui business. În prezent, tehnologia a intrat în lumina reflectoarelor odată cu fenomenul ChatGPT, unde AI a demonstrat că poate realiza traduceri, linii de cod sau chiar poezii. Alexandru Dan, CEO al Triumvirate Labs, CEO al Triumvirate Labs, este de părere că avântul tehnologic va continua, iar în următorii zece ani ea fi prezentă în educaţie, psihologie şi drept.

„Cu siguranţă fiecare persoană şi fiecare companie va avea cel puţin un asistent AI în următorii cinci ani. Eu am o predicţie că în 10 ani vor exista un miliard de asistenţi AI care pot fi profesori, psihologi, avocaţi, antrenori de fitness. Deci cred că această tehnologie are un potenţial foarte mare”, a spus Alexandru Dan în cadrul emisiunii de business ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business

Triumvirate Labs, companie românească specializată în dezvoltarea de soluţii tehnologice, a închis anul 2023 cu afaceri de 1,8 mil. euro şi o echipă de 20 de programatori. Planurile de viitor ale businessului românesc urmăresc extinderea pe piaţa din SUA, Germania şi Belgia, a explicat Alexandru Dan.

„Avem planuri să ne extindem şi în alte ţări. Vrem să deschidem o companie în SUA şi urmează să avem şi în Luxemburg. Încercăm să dezvoltăm şi în Germania, Belgia, să găsim parteneri şi clienţi în aceste ţări şi să ajutăm oamenii să adopte mai uşor tehnologia” a a mai declarat Alexandru Dan la ZF Live.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: asistenţi IT ai