x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jale in invăţămănt

Jale in invăţămănt

de Anca Scarlat    |    29 Iul 2007   •   00:00
Jale in invăţămănt
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

In urma rezultatelor foarte slabe obţinute de profesori la examenul de titularizare a crescut numărul suplinitorilor in şcolile romăneşti.

Suplinitori sunt cei care au obţinut la titularizare mai puţin de şapte, nota minimă necesară.

PROFESORI - pregătirea scade de la an la an

In urma rezultatelor foarte slabe obţinute de profesori la examenul de titularizare a crescut numărul suplinitorilor in şcolile romăneşti.

Suplinitori sunt cei care au obţinut la titularizare mai puţin de şapte, nota minimă necesară. Doar 39% dintre candidaţi au avut note de trecere, ocupănd anul acesta posturile de profesori in urma repartizării. Rezultatele arată că situaţia se agravează de la an la an, fiind din ce in ce mai puţini profesori titulari, astfel incăt numărul suplinitorilor creşte.

Â

CELE MAI SLABE CATEDRE. Din cei peste 30.000 de profesori care s-au inscris la concurs, doar 8.000 au reuşit să obţină notă de trecere anul acesta, potrivit Realitatea TV. Şi doar 57% dintre ei au reuşit să ocupe un loc in invăţămănt. Ceilalţi au rămas fără posturi pentru că au avut prea puţine opţiuni completate pe formularele de inscriere sau din cauza numărului prea mare de solicitanţi pentru acelaşi post. Au rămas neocupate peste 6.000 de posturi din cele 11.000 libere.

La catedrele de informatică, istorie, geografie şi fizică au rămas cele mai multe posturi vacante, acestea urmănd a fi ocupate de suplinitori, ca in fiecare an.

×
Subiecte în articol: observator