x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Japonia - Biocarburant din orez

Japonia - Biocarburant din orez

de Jurnalul National    |    10 Aug 2007   •   00:00
Japonia - Biocarburant din orez
Sursa foto: AFP/

Japonia va testa un biocarburant obţinut din părţile necomestibile ale orezului.



Japonia va testa un biocarburant obţinut din părţile necomestibile ale orezului, după cum informează Rompres.

Ministerul japonez al Agriculturii a anunţat ieri un proiect care vizează producerea de biocarburant pe baza părţilor necomestibile ale orezului, pentru a nu face să crească preţul alimentelor, relatează AFP.

"Dispunem deja de tehnologii pentru a fabrica etanol pe bază de paie de orez, insă nu am reuşit să-l producem decăt in laborator", a explicat responsabilul acestui proiect, Eiichiro Kitamura. In prezent, etanolul este produs in special din plante precum sfecla, trestia de zahăr sau porumbul.
Detractorii acestui biocarburant afirmă că el va genera creşterea preţurilor alimentelor de bază, agravănd foametea din ţările sărace.

"Dacă vom putea să fabricăm biocarburanţi pe baza părţilor necomestibile ale recoltelor, atunci pieţele biocarburanţilor şi ale produselor alimentare nu vor intra in concurenţă", a indicat Kitamura. Procedee pentru fabricarea de bioetanol pe baza deşeurilor vegetale există deja in lume. O societate canadiană, Iogen, a inventat astfel un procedeu pentru a produce carburant pe pază de paie de grău.

×
Subiecte în articol: verde!