x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoarea Mona Pivniceru şi-a dat demisia din funcţia de membru al CSM

Judecătoarea Mona Pivniceru şi-a dat demisia din funcţia de membru al CSM

de Mediafax    |    08 Aug 2012   •   09:57
Judecătoarea Mona Pivniceru şi-a dat demisia din funcţia de membru al CSM

Judecatoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii - si-a dat demisia, miercuri, din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justitiei.

Mona Pivniceru si-a dat demisia din functia de membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Plenul CSM urmeaza sa ia in discutie demisia lui Pivniceru in sedinta plenului stabilita deja pentru data de 20 august.

In urma acceptarii demisiei, Pivniceru se va intoarce la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de unde ar putea fi detasata pentru functia de ministru al Justitiei.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei.

"In sedinta din data de 6 august 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea privind detasarea la Ministerul Justitiei, pe o perioada de 6 luni, in vederea numirii in functia de ministru al Justitiei, a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM", informeaza Biroul de presa al Consiliului.

Sursa citata arata ca, in conformitate cu prevederile Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru judecatori a hotarat ca este inadmisibila detasarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii in orice functii, inclusiv in cele de demnitate publica numite si, in consecinta, a respins cererea de detasare la Ministerul Justitiei a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM.

Potrivit articolului 51, din Legea 317/2004 privind CSM, "(4) calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii inceteaza, dupa caz, la expirarea mandatului, prin demisie, revocare din functie".

Luni, premierul Victor Ponta a anuntat ca Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detasarea in functia de ministru al Justitiei, i-a transmis ca va demisiona din functia de membru al CSM, procedurile urmand sa fie incheiate in cateva zile.

"Am discutat cu ea si mi-a spus ca este dispusa sa demisioneze din functia de membru al CSM, ca a luat deja aceasta decizie, si ca in zilele urmatoare va face demersurile necesare. Amanarea depunerii juramantului de ministru este doar de cateva zile", a spus Ponta la Antena 3.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru sa fie sustinuta pentru portofoliul Justitiei in calitate de independent.

×