x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator JUDECĂTOR de la Curtea de Apel Bucureşti, cercetat de DNA pentru o ŞPAGĂ de 1 MILION DE EURO. CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea magistratului

JUDECĂTOR de la Curtea de Apel Bucureşti, cercetat de DNA pentru o ŞPAGĂ de 1 MILION DE EURO. CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea magistratului

09 Aug 2013   •   15:52
JUDECĂTOR de la Curtea de Apel Bucureşti, cercetat de DNA pentru o ŞPAGĂ de 1 MILION DE EURO. CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea magistratului
update Instanta a admis propunerea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a magistratului.
update 17.53
Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea judecătoarei Veronica Cârstoiu. Într-un comunicat de presă remis redacţiei, se precizează urmptoarele: "În şedinţa din data de 9 august 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului CÎRSTOIU VERONICA, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală, pentru săvârşirea infraţiunilor de complicitate la trafic de influenţă prevăzută de art. 26 raportat la 257 şi art. 7 alin 3 din Legea nr.78/2000 şi luare de mită prevăzută de art. 254 alin 1 raportat la art. 7 din Legea nr. 78/2000.
Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. 
Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie".

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de  CÎRSTOIU VERONICA, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. În dosar este cercetat penal şi CERGAN FLORIN, fiul judecătoarei, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale.

În acest context, în seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective.
Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reţinerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, s-a procedat la aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.
 

×
Subiecte în articol: veronica carstoiu dna