x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecător de la Tribunalul Dolj, reţinut pentru fapte de corupţie

Judecător de la Tribunalul Dolj, reţinut pentru fapte de corupţie

08 Iun 2010   •   00:00

Judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost reţinut de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova, într-un dosar de corupţie în care au fost arestaţi un alt magistrat al aceleiaşi instanţe, Laurenţiu Anghel, şi doi avocaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie, magistratul Bogdan Diaconescu urmează să fie adus, astăzi, la Curtea de Apel, cu propunerea de arestare preventivă.

"Magistratul a fost reţinut azi-noapte (noaptea de luni spre marţi - n. r.) de procurorii DNA, în acelaşi dosar în care a fost arestat şi Laurenţiu Anghel. El va fi prezentat după ora 12.00 la Curtea de Apel, iar şedinţa nu va fi publică, urmând să se desfăşoare în camera de consiliu", a declarat judecătorul Aurel Ilie, citat de Mediafax.

Magistratul Bogdan Diaconescu este reţinut într-un caz de corupţie în care au fost arestaţi judecătorul Laurenţiu Anghel şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă.

Ei sunt învinuiţi într-un caz de corupţie în care un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, Sergiu Stănăgoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocaţi, la judecătorul Laurenţiu Anghel, care, la rândul său, urma să vorbească, în favoarea deţinutului, cu judecătorul Bogdan Diaconescu, pentru obţinerea unei pedepse mai uşoare, a declarat Mircea Gacea, avocatul judecătorului arestat.

Judecătorul Laurenţiu Anghel este cercetat pentru trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, iar cei doi avocaţi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă. Cei trei au fost arestaţi preventiv în 6 mai.

×
Subiecte în articol: observator