x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecător, "frate" cu interlopii din Ploieşti şi Târgovişte

Judecător, "frate" cu interlopii din Ploieşti şi Târgovişte

de Violeta Fotache    |    05 Noi 2009   •   00:00



Judecătorul Dumitru Rebegea, şeful Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, a fost reţinut miercuri noaptea pentru că a cerut 40.000 de euro, din care a primit, în două tranşe, 37.000 de euro pentru a pune în libertate doi interlopi, potrivit unor surse judiciare.

Prins în flagrant delict şi reţinut 24 de ore de procurorii DNA, judecătorul Dumitru Rebegea riscă arestarea preventivă pentru 29 de zile. Cei doi interlopi pentru a căror eliberare judecătorul ar fi primit şpagă prin intermediul unei avocate au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni cu violenţă. Sursele noastre ne-au precizat că judecătorul Rebegea ar fi fost implicat în cazurile Sandu Zamfir, zis Austrianu, şi Florin Pîrjol, alias Ghenoiu, zis "Regele Târgoviştei". "Extrem de periculoşi" au fost catalogaţi de către anchetatori atât Sandu Zamfir, zis Austrianu, 41 de ani, din Ploieşti, cât şi Florin Pîrjol, zis Ghenoiu, alias "Şeri", alias "Regele", de 35 de ani, din Târgovişte.


AUSTRIANU A FOST ELIBERAT
Austrianu ar fi reuşit performanţa de a fi eliberat din arestul preventiv, dispus de instanţă la 6 iulie 2009, pentru cinci infracţiuni de înşelăciune şi şantaj. Pe la sfârşitul lunii septembrie, înainte de a fi eliberat, "pe piaţă" circula zvonul că Austrianu, prin fratele său, ar fi găsit un judecător dispus să-l elibereze sub control judiciar. Suma în discuţie se cifra la 70.000 de euro, potrivit unor surse din poliţie.


GHENOIU "ŞI-A SCOS" DIN AREST TOŢI LOCOTENENŢII!?
Cap al unei reţele de crimă organizată specializată în şantaj, cămătărie, falsificare de carduri bancare şi furturi din bancomate atât din tară, cât şi din străinătate, ce acţionează pe teritoriul Prahovei şi al Dâmboviţei, Florin Pârjol, supranumit şi Regele Târgoviştei, este în prezent singurul inculpat care a mai rămas arestat preventiv din lotul trimis la instanţă de procurorii DIICOT la începutul acestui an, după o anchetă a aproape un an. Socotiţi infractori extrem de periculoşi, membrii clanului Ghenoiu, daţi pe mâinile judecătorilor, au reuşit, pe rând, să-şi obţină libertatea. Mai întâi au fost eliberaţi şapte dintre ei, ultimii doi "locotenenţi" părăsind arestul la sfârşitul lunii iunie, prin decizia Curţii de Apel Ploieşti. Este vorba despre Şerban Viorel, zis "Călin", şi Gabriel Iordănoiu, alias "Buratino". Ghenoiu a rămas în arestul preventiv prin decizia Curţii de Apel Ploieşti din 21 august 2009, prin care instanţa a respins recursul acestuia împotriva încheierii de şedinţă din data de 13 august a Tribunalului Prahova.
Judecătorul Rebegea a fost dus ieri la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: observator