x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Rebegea, suspendat din funcţie

Judecătorul Rebegea, suspendat din funcţie

de Violeta Fotache    |    12 Noi 2009   •   00:00



Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Secţia pentru judecători, a decis ieri suspendarea din funcţie a şefului Secţiei penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, arestat preventiv săptămâna trecută pentru două infracţiuni de luare de mită şi una de favorizare a infractorului.

Judecătorul Dumitru Rebegea rămâne suspendat din funcţie până la soluţionarea definitivă a cazului, când acesta fie va fi exclus din magistratură - dacă va fi găsit vinovat -, fie îşi va recăpăta toate drepturile, dacă va fi achitat.

Reamintim că Dumitru Rebegea a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul propus de procurorii anticorupţie fiind validat şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El este acuzat că, în cursul lunii septembrie, în calitate de judecãtor la Tribunalul Prahova, a pretins suma de 25.000 euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 euro, pentru a dispune punerea în libertate a unui inculpat arestat preventiv. În perioada iulie-octombrie, judecătorul a primit 21.000 de euro, în două tranşe, iar în octombrie a pretins 20.000 de euro, din care a primit prin intermediar suma de 9.000 de euro, pentru eliberarea unui alt inculpat arestat preventiv.

×
Subiecte în articol: observator