x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Stan Mustaţă, eliberat din arest

Judecătorul Stan Mustaţă, eliberat din arest

29 Oct 2014   •   11:16
Judecătorul Stan Mustaţă, eliberat din arest

Alice Drăghici, avocata judecătorului din dosarul “Telepatia”, susţine că Mustaţă a fost “atras” într-o casă monitorizată
Judecătorul Stan Mustaţă- reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) chiar în dimineaţa în care se pregătea să judece un nou termen în dosarul “Telepatia”- a fost eliberat după aproape 6 luni de arest preventiv. Acesta urmează să fie judecat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, potrivit unei decizii a Curţii Supreme. În acelaşi dosar, magistraţii au decis eliberarea din arest a Marianei Curea, grefieră la Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca aceasta să fie judecată sub control judiciar.

Mustaţă: “Dacă nu aş fi băut, aş fi conştientizat pericolul”
Judecătorul Mustaţă a susţinut în faţa judecătorilor că dosarul său a fost “fabricat artificial” pornind de la banuiala că el ar fi încercat să tergiverseze dosarul ICA. “Eu sunt băutor de vin. Mai multe pahare. Alcoolul dezleagă limbile, încălzeşte inimile. (...) Când mergeam să consumăm vin, la grupul sanitar se mai înfiripau discuţii. (...) Seriozitatea dispărea la întâlnirile cu Boraciu ( intermediar al mitei, potrivit anchetatorilor - n.r.) Intram într-o lume fantastică. (...) Cu două săptămâni înainte de Paşte, după ce am băut nişte pahare de vin, Boraciu mi-a zis să soluţionez dosarul ICA, altfel sunt arestat şi lăsat fără pensie. Ceea ce s-a şi întâmplat. Dacă nu aş fi băut, aş fi conştientizat pericolul. Am crezut că era o farsă de-ale lui Boraciu. Dacă nu ar fi fost efectul vinului, nu aş fi fost astăzi aici” a povestit el în faţa instanţei.

Stan Mustaţă, atras într-o casă şi monitorizat
În plus şi Alice Drăghici, avocata lui Stan Mustaţă, a prezentat în exclusivitate, pe 16 august la Antena3, modul în care judecătorul a fost atras într-o clădire unde a fost înregistrat în timp ce era chestionat de un individ. Drăghici susţine că magistratul a fost arestat din cauză că nu s-a conformat ordinului de a grăbi judecarea dosarului fără a mai ţine cont de toate probele. Avocata a arătat cum judecătorul Stan Mustaţă a fost atras într-un casă şi monitorizat în timp ce era îndemnat de un individ să grăbească judecarea dosarului ICA. “Despre Mustaţă Stan pot să vă spun că lucrurile s-au întâmplat aşa. Era atras într-un imobil, într-o casă care era monitorizată, peste tot, audio video şi în baie. Şi unul dintre cei care este trimis în judecată împreună cu el care cred că ştia cum se întâmplă lucrurile, că totul este monitorizat a început o discuţie – atenţie, nu sunt trimişi în judecată pe nici un subiect Voiculescu, nici trafic de influenţă, nici luare de mită- l-a întrebat ce părere are despre dosar. Sigur nu-l interesa pe ăla – omul are o fermă ceva, creşte animale, este, hai să zic om de afaceri, nici o legătură cu Dan Voiculescu, cu justiţia, cu nimeni. Dintr-o dată îl întrebi pe un judecător care are pe rol probabil 50 de cauze ce părere are despre un anumit dosar. Şi Stan Mustaţă a spus că «are o părere proastă despre dosar, că nu e nicio probă, că nu a făcut nimic, că nu prea e în regulă condamnarea». A spus omul ce credea. Nu s-a antepronunţat că nu a spus în cadrul public, a spus unui prieten”, povesteşte avocata Drăghici. “Toate spaţiile au fost infestate de microfoane, inclusiv spaţii în care nu se filmează. Dovada este dosarul cauzei unde apar înregistrări din baie”, a relatat avocata la “Sinteza Zilei”.

×
Subiecte în articol: stan mustata