x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Stan Mustaţă, ridicat astăzi de DNA, s-a întâlnit cu Băsescu "la o cafea"

Judecătorul Stan Mustaţă, ridicat astăzi de DNA, s-a întâlnit cu Băsescu "la o cafea"

29 Apr 2014   •   10:33
Judecătorul Stan Mustaţă, ridicat astăzi de DNA, s-a întâlnit cu Băsescu "la o cafea"
Sursa foto: FLORIN GHEORGHE / MEDIAFAX FOTO

În vara anului 2012, preşedintele Traian Băsescu a mărturisit, într-o emisiune la TVR, că s-a întâlnit "cu doi judecători la o cafea", înainte de a face numirile la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie. Preşedintele spunea atunci că a invitat doi judecatori "cu dosare impecabile, unul de la Curtea Supremă, altul de la Curtea de Apel Bucureşti".

Potrivit ziuanews.ro, cei doi judecatori cu care s-ar fi întâlnit atunci şeful statului sunt Anton Pandrea - fostul preşedinte al Secţiei Penale de la instanţa supremă, şi Stan Mustaţă - şeful Secţiei Penale de la Curtea de Apel Bucureşti. Niciunul dintre judecători nu a confirmat atunci informaţiile legate de întâlnirea cu Traian Băsescu.

Judecătorul Stan Mustaţă, care s-a abţinut la termenul din 8 aprilie în dosarul "Telepatia", a fost ridicat. în această dimineaţă, de procurorii DNA, cu mandat de aducere, chiar de la sediul Curţii de Apel Bucureşti, fiind suspectat de luare de mită.

În data de 8 aprilie, în ziua în care era programat să aiba loc termenul din dosarul privatizării ICA, judecătorul Stan Mustaţă a făcut o cerere de abţinere. Magistratul a explicat atunci că, în urma unor materiale de presă "neadevărate", în care se relatează presupuse interese ale sale în acest dosar, doreşte să formuleze cerere de abţinere, pentru eliminarea oricăror dubii sau suspiciuni.

×