x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurma, despre vaccinarea copiilor: Nu îi lăsăm în clase când pot răci, dar îi lăsăm când există COVID

Jurma, despre vaccinarea copiilor: Nu îi lăsăm în clase când pot răci, dar îi lăsăm când există COVID

04 Ian 2022   •   11:20
Jurma, despre vaccinarea copiilor: Nu îi lăsăm în clase când pot răci, dar îi lăsăm când există COVID
Sursa foto: Sursa: Facebook

Medicul Octavian Jurma le recomandă părinților să accepte vaccinarea copiilor. Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig și pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald și pot face COVID-19, este unul dintre argumentele specialistului.

„Valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede. De ce să amânăm vaccinarea în speranța iluzorie că infectarea va fi mai blândă decât vaccinul cu copiii noștri? Știm sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blândă cu copii noștri, va fi mai aspră”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Cercetătorul face o comparație între atitudinea părinților în cazul răcelilor de sezon și atitudinea acestora în timpul pandemiei.

„Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig și pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald și pot face COVID-19. Are asta sens? Are sens să îți fie frică de un virus care produce o banală răceală și să ignori un virus care a ținut 500 de copii pe zi spitale și 40 pe zi în ATI până am închis școlile? Poate că acesta va fi ultimul val, poate că nu va fi, dar și dacă este ultimul val tot merită să treci prin el protejat de vaccin și nu descoperit în față unui virus despre care știm că schilodește intern până la 30% din cei pe care nu îi omoară”, a explicat Jurma.

Vaccinarea reprezintă singura soluție, susține Octavian Jurma.

„Știu că vorbesc în deșert, dar nu vreau să mă uit în urmă și să îmi reproșez că nu v-am avertizat din timp și suficient. Încă nu e prea târziu pentru vaccin. Așadar înțelege că nu vei avea NICIODATĂ asigurări 100% că vaccinul nu îți va face rău ție sau copilului tău. Pe de altă parte știm 100% sigur că pandemia ne face deja rău și va continuă să ne facă rău până nu o vom opri acceptând și înfruntând riscul, tot așa cum au făcut părinții și bunicii noștri”, a adăugat Jurma.

Medicul Octavian Jurma le recomandă părinților să vadă vaccinarea că o investiție în viitor. Cu cât facem vaccinul mai devreme, cu atât beneficiem mai devreme și mai mult timp de investiția noastră, este concluzia specialistului.

Acesta  mai spune că este posibil să revenim la 10.000 de cazuri pe zi înainte de 20 ianuarie, precizând că vom avea de patru ori mai mulţi copii în spitale decât în valul patru.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma