x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurma: Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menține

Jurma: Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menține

04 Noi 2021   •   08:40
Jurma: Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menține
Sursa foto: Sursa: Facebook

Medicul Octavian Jurma susține că, dacă trendul actual de scădere a cazurilor de Covid se menține constant, înainte de sărbători majoritatea județelor vor ajunge la incidențe de sub 3 la mie.

Specialistul atrage atenția că prognoza în această perioadă este puternic influențată de măsurile luate și conformarea populației cu acestea. Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieșirea din valul 4.

„Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători daca trendul actual se menține constant”, a scris medicul pe Facebook.

Acesta spune că deschiderea școlilor în format fizic la o incidență mare, de peste 3 la mie, lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic, toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte.

„Mă îngrijorează faptul că avem județe ca Satu Mare care se mențin într-un platou înalt de mai multe săptămâni”, a mai scris Octavian Jurma pe rețeaua de socializare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma