x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalistul Marius Zamfir s-a stins din viaţă la 39 de ani

Jurnalistul Marius Zamfir s-a stins din viaţă la 39 de ani

14 Iun 2010   •   00:00
Jurnalistul Marius Zamfir s-a stins din viaţă la 39 de ani
Sursa foto: cotidianul.ro/

Răpus de un cumplit cancer osos cu metastaze, Marius Zamfir nu va mai apărea „pe sticla" Televiziunii Române.A lăsat în urmă o soţie şi doi copii laolaltă cu o mulţime de regrete. A încercat o serie de tratatmente care au reuşit să-i mai prelungească doar puţin viaţa.

Că a plecat Dincolo au aflat majoritatea colegilor lui chiar din Jurnalul pe care odinioară îl realizau împreună. După ce timp de aproape 20 de ani a relatat ştiri despre alţii, a devenit el însuşi o ştire. O ştire transmisa în Jurnalul TVR realizat de, de acum ... foştii lui colegi.

Un telefon primit de un membru al echipei de relizare a Jurnalului a fost cel ce a adus cumplita veste în Studioul Ştirilor. Veste care, prin regia de emisie, a ajuns la crainciul jurnalului. Căruia parcă nu-i venea să creadă ceea ce trebuia să prezinte: "A murit Marius Zamfir".

Când l-au vizitat, recent, la spital, colegii au găsit un Marius optimist. El i-a contaminat pe ei cu optimismul lui. Nu a reuşit să răpună mai puţin obişnuita formă de cancer, despre care aflase în urmă cu un an. În preajma cumplitei veşti venise una pe care o aştepta de mult: venirea pe lume a celui de-al doilea copil.

Reporterul frenetic de la Radio Contact

La începuturile meseriei a lucrat la Radio Contact. Era o fire veselă, optimistă. Un tip dinamic, înalt şi bine clădit, cu o prezenţă agreabilă, tonică pentru cei din jur. Acel reporter frenetic de la Radio Contact s-a stins la o vârstă la care mai avea multe de spus. Mulţi şi-l aduc aminte venind pe teren cu celebra lui motocicletă, de care era atât de mândru. Cu microfonul cablat la reportonul prins de umăr şi cu block-notesul în mână, nu era un jurnalist comod. Întreba, iscodea şi livra imediat live ştirile cele mai proaspete. O dovadă a spiritului iscoditor, aici.

La TVR, corespondent la Guvern şi la „coloana" preşedintelui

S-a specializat pe domeniul Economic şi a dat radioul pe televiziune, adică pe TVR. Televiziunea naţională publică l-a acreditat mulţi ani pe lângă Guvernul României. A realizat reportaje din multe locuri de pe glob şi din ţară.

În 2006, de la Viena, alături de Ciprian Bălţoiu a transmis corespondenţe despre operaţia la coloana vertebrală a lui Traian Băsescu. Glumea despre acel episod: „Am fost acreditat pe gazonul din faţa Spitalului Universitar din Viena".

Poate că s-a dus la o „şedinţă de sumar", Dincolo. Cu cei care au slujit microfonul TVR: Călin Mitici, George Borcescu, Felicia Meleşcanu, Virgil Tatomir, Jana Gheorghiu şi, mulţi alţii care au plecat dintre noi când încă mai aveau multe de spus.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace ! Familei, condoleanţe şi putere să treacă peste greaua pierdere.

Cotidianul.ro

×
Subiecte în articol: observator