x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Justitie - Traficanti de masini trimisi in instanta

Justitie - Traficanti de masini trimisi in instanta

17 Noi 2004   •   00:00

Procurorii Parchetului General au trimis in judecata trei persoane acuzate de traficarea a 42 de autoturisme de lux furate din strainatate.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Opris, Gheorghe Man si Claudiu Pelau introduceau in tara masinile prezentand autoritatilor vamale documente falsificate. Ei sunt acuzati de falsificarea unor documente, fals privind identitatea, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si prezentarea de documente falsificate la vama. Procurorii au stabilit ca autoturismele erau furate, la comanda sau aleatoriu, de persoane necunoscute si erau introduse in Romania de cele mai multe ori cu numere de inmatriculare sustrase de la alte masini. Cei trei aveau sarcina de a le indigeniza pe baza actelor false prezentate, in special la Vama Pascani si apoi de a le valorifica.

RECHIZITORIU. Masinile ajungeau in tara pe doua cai: proprietarul vindea autoturismul in tara, iar apoi il declara furat in strainatate, incasand de altfel si prima de asigurare ori autoturismul era sutit cu adevarat si trecut de vama cu acte false. Autoturismele de lux au fost furate din Italia, Franta, Suedia, Germania si pentru fiecare tara de provenienta cei trei inculpati aveau modele specifice de documente false. Masinile au fost predate partilor vatamate, iar cumparatorii de buna credinta se vor putea constitui ca parti civile si vor obtine pretul platit de la cei trei inculpati. Dosarul va fi judecat de magistratii de la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator