x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Justitie - Macovei, din gafa in gafa

La Justitie - Macovei, din gafa in gafa

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    10 Noi 2005   •   00:00
La Justitie - Macovei, din gafa in gafa

Probabil afectata de scandalul din viata sa privata, Monica Macovei face solicitari fara sa aiba si competenta necesara.

Doi dintre magistratii implicati in plimbarea dosarului prin care parintii ministrului Justitiei au castigat o casa sunt pe cale de a raspunde disciplinar.
Este vorba despre Danut Cornoiu, seful Sectiei Civile de la instanta suprema, si de Luana Stancu, presedintele completului care a judecat cazul, fara a avea dreptul. Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au indicii temeinice ca cei doi magistrati au incalcat in cauza doua principii de drept: repartizarea aleatorie a dosarelor si continuitatea completului de judecata. Presedintele CSM, Dan Lupascu, a confirmat ieri oficial declansarea procedurilor disciplinare.

SI PROFESIONAL. Probabil afectata de scandalul din viata privata, in care a incercat sa-si apere parintii sub antetul oficial al ministerului, Monica Macovei a gresit ieri cu o solicitare pe care nu avea competenta sa o faca in calitate de ministru. Ea cerut CSM anularea integrala a concursului pentru posturile de conducere din parchete si instante, pe motiv ca i s-au plans, la minister, cativa magistrati picati (n.r. - picati pe bune, dupa parerea noastra, din moment ce n-au stiut ca plangerile trebuiau trimise la instanta suprema, nu la minister). Membrii CSM au respins solicitarea ca fiind facuta unde nu trebuie si de cine nu trebuie.

REACTIE. "Eu cred ca nu se cunoaste legea. O decizie a CSM, cum este validarea acestui concurs, poate fi atacata numai la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu recurs. Cand colo, dupa validare ne-am trezit ca un membru de drept al CSM (n.r. - ministrul Justitiei) ne cere sa invalidam ce am facut. Trebuia sa fie prezent la discutiile de acum doua saptamani daca avea ceva de spus", ne-a declarat ieri presedintele CSM, Dan Lupascu. Membru de drept al CSM, ministrul Macovei pare sa-si fi facut o obisnuinta din a lipsi de la sedintele Consiliului. La o simpla privire a "condicii de prezenta", observam ca Monica Macovei a lipsit de la 21 de sedinte ale CSM, din totalul de 36 cate au avut loc de la inceputul acestui an. Precizam ca indemnizatia pe care o ridica lunar un membru CSM este de 2.580 RON (25.800.000 lei vechi).

×
Subiecte în articol: observator