x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La ordinea zilei: "Lovitura de stat", subiect de scandal în CSM. Lucia Varga (PNL): Ce s-a întâmplat astăzi la CSM este corect

La ordinea zilei: "Lovitura de stat", subiect de scandal în CSM. Lucia Varga (PNL): Ce s-a întâmplat astăzi la CSM este corect

10 Iun 2015   •   20:26
La ordinea zilei: "Lovitura de stat", subiect de scandal în CSM. Lucia Varga (PNL): Ce s-a întâmplat astăzi la CSM este corect

Deputatul PNL Lucia Varga a afirmat, în cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", că discuţia din CSM privind eventuala lovitură de stat în cazul lui Victor Ponta a fost una corectă, fostul ministru pentru Ape şi Păduri denunţând presiuni ale legislativului şi executivului asupra puterii judecătoreşti.

"Ideea de lovitură de stat am auzit-o formulată de domnul prim ministru şi de domnul Tăriceanu.(...) Interesul nostru este ca aceste sisteme (se referă la puterea legislativă, executivă şi cea judecătorească - n.r.) să funcţioneze corect şi fiecare lider să ia toate măsurile şi să aplice toate normele astfel încât să nu apară abuzuri. Mie nu mi se pare corect să îmi dau cu părerea. Cei din juridic trebuie să se autosesizeze. Ce s-a întâmplat astăzi la CSM este corect", a afirmat deputatul Lucia Varga, la Antena 3.

Deputatul PNL a subliniat că, prin scutul făcut în jurul lui Victor Ponta, puterea legislativă şi cea executivă a pus presiune pe puterea judecătorească.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii, că, dacă există o lovitură de stat în cazul lui Victor Ponta, justiţia are o problema, iar dacă nu, au o problemă cei care susţin acest lucru.

”Sper să discutăm în plen. În orice caz, legătura între lovitură de stat şi ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, cererea procurorului general, trebuie discutat. Dacă într-adevăr este o lovitură de stat, justiţia are o problemă. Dacă nu este o lovitură de stat, atunci cei care fac aceste declaraţii au o problemă”, a spus Horaţius Dumbravă.
 



×
Subiecte în articol: la ordinea zilei