x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Putineiu, o casieră a unei bănci cooperatiste a păgubit 60 de pensionari

La Putineiu, o casieră a unei bănci cooperatiste a păgubit 60 de pensionari

19 Noi 2009   •   00:00

O angajată a unei bănci cooperatiste din comuna Putineiu (Giurgiu) a fost reţinută de poliţişti pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Femeia, în vârstă de 56 de ani, este acuzată că ar fi înşelat zeci de pensionari întocmindu-le chitanţe false.



Conform IJP Giurgiu, femeia şi-ar fi însuşit fraudulos circa 150.000 de mii de lei din conturile clienţilor băncii, în ultimii doi ani: „Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat şi probat activitatea infracţională a lui B.Niculina, de 56 ani, din comuna Putineiu, judeţul Giurgiu. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoana respectivă, în calitate de casier la un punct de lucru al unei bănci cooperatiste de credit din judeţul Giurgiu, în perioada 2007-2009,  şi-a însuşit în mod fraudulos suma totală de 148.000 lei”.

Conform Poliţiei Giurgiu, B. Niculina ar fi întocmit chitanţe false de retragere a banilor din depozitele constituite şi ar fi lichidat conturile bancare a 61 persoane fizice, cu vârste cuprinse între 60 - 82 ani, cei mai mulţi pensionari CAP din localităţile Putineiu şi Gogoşari, judeţul Giurgiu, clienţi ai băncii. „Precizăm că depozitele bancare ale persoanelor fizice păgubite, fuseseră constituite din economiile personale sau din fondurile care le-au fost alocate ca subvenţii agricole. Sumele însuşite au fost folosite de casieră pentru plata datoriilor pe care fiul său le făcuse la diverse persoane, ca urmare a pasiunii pentru jocurile de noroc”, este precizat în comunicatul IJP.

B.Niculina a fost reţinută miercuri pe bază de ordonanţă şi introdusă în arestul IPJ Giurgiu pentru comiterea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

×
Subiecte în articol: observator