x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La un pahar de energie curată

La un pahar de energie curată

de Anca Scarlat    |    05 Sep 2007   •   00:00
La un pahar de energie curată

Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Miliband, a fost invitat ieri de ecologiştii romăni in Parcul Cişmigiu, la "un pahar" de energie curată.

Fundaţia Terra Mileniul III, Asociaţia de Mediu "Prietenii Pămăntului", Agenţia Romănă pentru Conservarea Energiei şi Societatea Romănă pentru Eficienţă Energetică au profitat de vizita ministrului britanic la Bucureşti pentru a-i prezenta noul proiect, "Resurse energetice pentru viitor".

David Miliband se află in prima sa vizită intr-o ţară est-europeană de la numirea sa in funcţia de ministru de Externe, in iunie 2007. Dar nu este la prima intălnire cu cercetătorii romăni, deoarece au mai existat colaborări anterioare, in timpul mandatului său ca ministru pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale. Proiectul prezentat ieri este susţinut de UE prin Programul PHARE 2004 şi a fost găndit pentru producerea energiei ieftine şi nepoluante in ţara noastră.

Ministrului britanic de Externe, David Miliband, i s-a făcut ieri o scurtă "demonstraţie de forţă" in Parcul Cişmigiu, vizavi de Primăria Municipiului Bucureşti, unde cercetătorii care au lucrat la proiect şi căţiva dintre beneficiarii unor proiecte anterioare ale fundaţiei Terra Mileniul III au discutat despre binefacerile surselor regenerabile de energie pentru economia mondială, dar şi pentru sănătatea noastră.

Scopul intălnirii, organizate sub sloganul "Alege Energia Curată" de Fundaţia Terra Mileniul III, cu sprijinul Ambasadei britanice, este acela de promovare a surselor regenerabile de energie in Romănia.

×
Subiecte în articol: verde!