x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lacul nimănui - Lebede moarte în Parcul Bordei

Lacul nimănui - Lebede moarte în Parcul Bordei

de Iulia Barbu    |    13 Sep 2008   •   00:00
Lacul nimănui - Lebede moarte în Parcul Bordei

Parcul Bordei a fost redeschis publicului larg, după ce a fost salvat de pretenţiile imobiliare ale lui Costică Constanda. Reamenajat, cu pază, flori, băncuţe şi locuri de joacă pentru copii, Bordeiul îşi poate primi din nou oaspeţii. S-au făcut transformări importante, ce îţi fură privirea, dar nu şi mirosul.



Parcul Bordei a fost redeschis publicului larg, după ce a fost salvat de pretenţiile imobiliare ale lui Costică Constanda. Reamenajat, cu pază, flori, băncuţe şi locuri de joacă pentru copii, Bordeiul îşi poate primi din nou oaspeţii. S-au făcut transformări importante, ce îţi fură privirea, dar nu şi mirosul. Autorităţile “au uitat” să aibă grijă şi de lac, mai ales de lebedele de pe lac. Într-o apă care arată a mlaştină învechită, elegantele păsări nu par să se simtă în largul lor. Două dintre cele patru lebede negre au murit. “Pot să vă confirm că nu apa este motivul morţii lebedelor, din analizele noastre reiese că nu este poluată. Miroase şi arată aşa din cauza caniculei, a secetei şi a algelor. Iar lebedele nu au murit din cauza apei ci, din cauza gumei de mestecat servită de privitori”, a explicat Gabriel Iosif, Directorul Administraţiei Lacuri şI Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).  

DEPĂŞIT DE SITUAŢIE. Noul director nu ştie cine ar trebui să cureţe apa. “Mi-am început munca numai de cinci zile şi nu vă pot răspunde în acest moment‘‘, a precizat Iosif. De altfel, nimeni nu ştie cine se ocupă de luciul apei. Muncitorii sînt însă de părere că apa urît mirositoare şi murdară ar fi fost cauza morţii celor două lebede. “Dimineaţa este cel mai rău. Mirosul se simte pînă în staţia maşinii RATB. Mă gîndesc că le-o fi afectat. Din păcate, noi nu ne ocupăm şi de lac. Este o firmă care face asta. Dacă l-am avea noi, poate ar fi mai curat”, a declarat unul dintre muncitorii ALPAB.

×
Subiecte în articol: observator