x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de Finanţe, s-a autosuspendat din ASF

Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de Finanţe, s-a autosuspendat din ASF

18 Feb 2014   •   16:01
Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de Finanţe, s-a autosuspendat din ASF

Directorul Direcţiei Avizări din cadrul ASF, Laura Chiţoiu, s-a autosuspendat din funcţie, soţia fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu fiind urmărită penal pentru abuz contra intereselor publice în dosarul "Carpatica". "Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţie", a declarat preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, potrivit Realitatea TV.

Laura Chiţoiu s-a prezentat vineri la DNA pentru a fi audiată în dosarul ASF-Carpatica, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit DNA, în perioada 10-16 iunie 2013, la cererea lui Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul ASF, reprezentând interesele Carpatica Asig, Laura Chiţoiu a devansat interviul pentru ocuparea funcţiei de director general al acestei societăţii de asigurări.

"Astfel, deşi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor învinuitei Chiţoiu, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura că funcţia de director general va fi ocupată de o anumită persoană care îi fusese indicată, Laura Chiţoiu a modificat componenţa comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe candidată nu vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcţiei de director general al societăţii de asigurări", susţin procurorii.

Conform DNA, în acest fel, Laura Chiţoiu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, asigurându-i persoanei care a ocupat funcţia de conducere la societatea de asigurări pentru care s-a făcut intervenţia un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată ASF, instituţie care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare de către societăţile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea asigurării stabilităţii pieţei de asigurări.

În acest dosar mai sunt cercetaţi penal Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, şi Marian Mîrzac, ambii arestaţi preventiv, Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, şi Radu Mustăţea, preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.

×