x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laurenţiu Mironescu, eliberat în miez de noapte

Laurenţiu Mironescu, eliberat în miez de noapte

23 Iun 2011   •   06:29

Fostul secretar general in MAI, Laurentiu Mironescu si cele trei persoane acuzate in dosarul afacerilor ilegale din Portul Constanta, eliberate in urma deciziei de marti a ICCJ au parasit arestul.

Laurentiu Mironescu - fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, Liviu Bratu - adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Patrascu - ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Corneliu Paun au iesit din arestul Politiei Capitalei la miezul noptii, atunci cand a expirat perioada de arest preventiv.

La iesirea din arest, Laurentiu Mironescu s-a declarat multumit de decizia instantei, apreciind ca astfel isi va putea pregati mai bine apararea, pentru a-si demonstra nevinovatia.

'Sunt multumit pentru decizia de ieri, mi-a dat incredere in justitie. sunt primul interesat sa spulber semnul asta de intrebare care s-a ridicat asupra carierei si asupra vietii mele' a spus Mironescu.

Laurentiu Mironescu a fost asteptat la iesire de catre sotia sa, cea care i-a sustinut mereu nevinovatia.

El va pleca in cursul acestei zile spre locuinta sa din Eforie Sud, anunta Mediafax.

Laurentiu Mironescu, Liviu Bratu, Adrian Patrascu si Corneliu Paun au fost pusi in libertate, dupa ce Completul de cinci judecatori a admis recursurile facute de ei impotriva deciziei prin care Sectia penala a instantei supreme a prelungit cu 30 de zile, sambata, masura arestului preventiv in cazul lor.

In acest dosar sunt cercetate de procurorii anticoruptie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate si una a primit mandat de arestare in lipsa.

In acest dosar este cercetat si senatorul PDL Mircea Marius Banias, in cazul acestuia procurorii luand masura interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

×