x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Leacurile din piaţă. Puterile vindecătoare ale şteviei

Leacurile din piaţă. Puterile vindecătoare ale şteviei

30 Apr 2015   •   14:43
Leacurile din piaţă. Puterile vindecătoare ale şteviei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ştevia este considerată un adevărat vindecător pentru organism. Nu conţine calorii, dar este bogată în proteine, fibre, carbohidraţi, fosfor, zinc, calciu, potasiu, magneziu şi vitaminele A şi C. Această plantă acţionează ca un diuretic natural, ajutând organismul să elimine lichidele în exces. Totodată, are capacitatea de a regla nivelul glicemiei, de a scădea apetitul pentru dulciuri şi de a tempera pofta de mâncare, fiind indicată mai ales celor care suferă de diabet sau de hipoglicemie. Studiile arată faptul că ştevia este excelentă pentru stimularea energiei mentale şi fizice şi poate chiar înlătura bacteriile care determină apariţia cariilor dentare. În plus, ştevia ajută la digestie, reglează tensiunea arterială şi este un „ingredient” sigur în dietele de slăbire. S-a constatat faptul că persoanele care beau o ceaşcă de ceai de ştevie cu 30 de minute înainte de masă au un apetit scăzut, iar dacă vei bea ceai de ştevie ori de câte ori simţi nevoia de a consuma dulciuri, în numai o săptămână pofta exagerată va dispărea. În funcţie de preferinţă, ştevia poate fi consumată sub formă de ciorbă, mâncare cu orez, piure sau salată în combinaţie cu alte legume de sezon.

 
Ruladă cu ştevie
 
Ingrediente aluat: 1 ceaşcă apă, 1 ceaşcă ulei, făină cât cuprinde, 1 lingură delikat. Umplutura: 3 legături ştevie, 1 legătură mărar, sare, piper, 2 cepe, 1 cartof.
Preparare: Ştevia fiartă în apă cu sare, ceapa tocată, piperul şi mărarul se călesc în puţin ulei şi se amestecă împreună cu cartoful fiert şi pasat. Se face un aluat (sau foi din comerţ), se întinde pe masa de lucru, în grosime de 3-4 mm, iar peste acesta se pune umplutura. Se rulează şi se coace în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, la foc mic, până capătă o tentă aurie. După ce se răceşte, se taie felii.

×
Subiecte în articol: ştevie reteta stevie