x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lege pentru zonele verzi

Lege pentru zonele verzi

de Iulia Barbu    |    01 Sep 2009   •   00:00

Bucureştenii vor putea să se plimbe cu bicicletele şi rolele în parc. Decizia a venit în urma aprobării noului proiect de lege privind spaţiile verzi din Capitală.



Panourile instalate la intrarea în parcuri vor indica locurile în care se permite staţionarea pe iarbă, zonele de odihnă şi recreere fiind indicate pe o hartă. Astfel, bucureştenii vor şti unde pot sta şi unde nu, pe spaţiul verde, urmărind un indicator asemănător unui zâmbet. Şi cei cu bicicletele sau cu rolele vor avea acces în parcuri, însă pe traseele special amenajate.

Aprobată cu majoritate de voturi noua lege a spaţiilor verzi dă dreptul doar Direcţiei de Protecţie a Mediului din cadrul municipalităţii să dea avize pentru defrişare. Astfel, va fi mai uşor de urmărit traseul acestor avize şi vina nu va mai fi aruncată de la o direcţie la alta. Noul proiect are prevederi clare legate de protecţia mediului, dar şi de eventualele sancţiuni. Cei care vor afecta zonele verzi prin lucrări de construcţii, infrastructură edilitară şi transport fără respectarea prevederilor legale vor scoate din buzunar între 300 şi 1.000 de lei, pentru persoane fizice şi între 2.500-5.000 ­ pentru persoane juridice.

Persoanele care vor primi aviz de defrişare trebuie să planteze şase arbori pentru fiecare copac tăiat pe terenul propriu. În cazul în care nu există posibilitatea plantării pe amplasamentul unde s-a dezafectat vegetaţia, plantarea în compensare se va executa pe o suprafaţă de teren indicată de Administraţia Lacuri şi Parcuri.

×
Subiecte în articol: verde!