x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea privind cresterea salariilor profesorilor este constituţională

Legea privind cresterea salariilor profesorilor este constituţională

15 Oct 2008   •   00:00

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că legea privind creşterea salariilor profesorilor cu 50 de procente este constituţională.



Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că legea privind creşterea salariilor profesorilor cu 50 de procente este constituţională. Decizia survine pe fondul mitingului organizat în aceeaşi zi de dascălii din întrega ţară care protestează în stradă tocmai din cauza faptului că nu ar primi creşterile salariale promise de Parlament, despre care guvernul spune că ar destabiliza economia.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi va intra în vigoare aşa că nu va mai exista niciun impediment pentru majorarea salariilor profesorilor. Această lege va urma traiectoria legală după publicarea sa în Monitorul Oficial.

În urmă cu o săptămână vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, declara că "Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să îngheţe orice creşteri salariale în afara celor care deja au fost decise." Acest lucru ar însemna îngheţarea salariilor la nivelul actual, creând astfel o situaţie fără precedent în România.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator