x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Leoparzi gemeni in Ungaria

Leoparzi gemeni in Ungaria

de Jurnalul National    |    17 Aug 2007   •   00:00
Leoparzi gemeni in Ungaria
Sursa foto: LASZLO BALOGH/

Trei pui de leopard din specia Panthera pardus saxicolor au fost prezentaţi publicului in această săptămănă la grădina zoologică din Budapesta.

Cei trei, două femele şi un mascul, s-au născut in captivitate, pe 19 iunie, şi se simt foarte bine. Odată cea mai intălnită subspecie de leopard, Panthera pardus saxicolor este astăzi pe cale de dispariţie şi se mai intălneşte in sălbăticie, in Asia de vest, in ţări precum Iran, Irak, Afghanistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan sau Armenia. Se crede că in sălbăticie mai există mai puţin de 2.000 de exemplare.

Doar 37 de grădini zoologice din lume mai au astfel de leoparzi, in total 74 de exemplare. Puii născuţi in Ungaria, Bella, Bara şi Bahar, au venit pe lume in cadrul unui program ce se desfăşoară in grădinile şi acvariile zoologice europene.
Părinţii lor, tatăl Nadir şi mama Cezi, se află la grădina zoologică din Budapesta din 2003. Primul lor pui, Asszir, a venit pe lume pe 6 iunie 2005 şi se află acum la grădina zoologică din Ierusalim. Cei trei pui născuţi anul acesta vor rămăne aproximativ un an la Budapesta, după care vor fi transferaţi la o altă grădină zoologică.

Simbolic, primii vizitatori ai tripleţilor de leopard au fost tripleţi umani: două fetiţe şi un băiat. Conducerea grădinii zoologice din Budapesta a anunţat că pănă la sfărşitul lui 2007 toţi gemenii care vin impreună vor avea intrare gratuită, indiferent dacă sunt doi, tripleţi, cvintupleţi sau sextupleţi.

×
Subiecte în articol: verde!