x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 7 miliarde de lei pentru modernizarea a 2 sectoare de cale ferată între Craiova și Caransebeș

Peste 7 miliarde de lei pentru modernizarea a 2 sectoare de cale ferată între Craiova și Caransebeș

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   17:30
Peste 7 miliarde de lei pentru modernizarea a 2 sectoare de cale ferată între Craiova și Caransebeș

CFR SA a anunțat vineri scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție pentru modernizarea a două sectoare de cale ferată între Craiova și Caransebeș.

Potrivit unui comunicat al companiei, este vorba de lotul 3 Igiroasa-Drobeta Turnu Severin și lotul 6 PO Poarta-Caransebeș, aferente obiectivului major de investiții „Modernizarea tronsonului Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeș.

Valoarea financiară totală estimată a celor două contracte este de 7,35 miliarde de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 - 2027.

Durata de implementare a fiecărui contract este de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție.

Contractele prevăd proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe un traseu de circa 78,4 km, din lungimea totală a tronsonului.

Scopul general al implementării proiectului de reabilitare a căii ferate Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș, de 225,287 km, vizează, printre aletele, îmbunătățirea infrastructurii pentru cresterea vitezei de circulație la valori cuprinse între viteza de 120 km/h și cea de 160 km/h, modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV), mărirea capacității de tranzit, asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce priveste sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații si haltele de miscare, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități, modernizarea stațiilor și a haltelor de mișcare, modernizare poduri, podețe, reabilitarea/modernizarea clădirilor stațiilor de călători, montarea de panouri fonoabsorbante și/sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 iulie 2024.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: licitatie cale ferata modernizare