x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liderul grupării "Noii Golani", dus la Secţia 2 Poliţie

Liderul grupării "Noii Golani", dus la Secţia 2 Poliţie

10 Iun 2010   •   00:00

Liderul grupului "Noii Golani", George Simion, a fost ridicat, azi, de jandarmi şi dus la Secţia 2 Poliţie, pentru tulburarea liniştii publice, după incidentele în care au fost implicaţi mai mulţi membri ai organizaţiei, la lansarea cărţii lui Ion Iliescu, de la Bookfest.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat, joi, pentru Mediafax, că George Simion (25 de ani) şi alte persoane au încercat să intre în standul unde avea loc lansarea cărţii lui Ion Iliescu, la târgul de carte Bookfest de la Romexpo.

Aceştia au adresat insulte, reprezentanţii editurii interzicându-le accesul în stand. Bărbaţii au devenit agresivi, astfel că reprezentanţii editurii au solicitat serviciilor de pază să-i scoată pe cei trei afară, însă ei au continuat să adreseze insulte forţelor de ordine.

Potrivit lui Militaru, George Simion a fost singurul dus la secţia de Poliţie, pentru tulburarea liniştii publice. El ar putea primi o amendă între 200 şi 1.000 de lei, conform Legii 61 privind tulburarea liniştii publice.

Ceilalţi doi bărbaţi au fost doar legitimaţi de oamenii legii, a mai spus Militaru.

Pe de altă parte, George Simion a declarat, pentru MEDIAFAX, că atât el, cât şi alţi doi din cei cinci colegi cu care a venit la Romexpo au fost urcaţi într-o dubă a Jandarmeriei Capitalei şi duşi la Secţia 2 Poliţie.

El a precizat că jandarmii nu le-au explicat de ce sunt duşi la Secţia 2 Poliţie şi nici nu le-au spus în ce mod vor fi sancţionaţi.

"Am fost luaţi şi suntem duşi la Poliţie, deşi avem buletinele la noi. Nu ne putem explica de ce se întâmplă acest lucru. Eu personal consier că este un abuz", a mai spus George Simion.

×
Subiecte în articol: observator