x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lisabona - Conferinţa despre deficitul de apă

Lisabona - Conferinţa despre deficitul de apă

de Jurnalul National    |    03 Sep 2007   •   00:00
Lisabona - Conferinţa despre deficitul de apă
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Statele Uniunii Europene sunt foarte preocupate de lipsa apei. Miniştrii mediului din ţările membre s-au reunit in acest week-end la Lisabona şi au realizat o analiză generală a orientărilor politice pentru acţiunile viitoare in cadrul principiilor UE de management al resurselor de apă, in contextul secetei din 2007.


CONSILIU INFORMAL. Romănia a fost reprezentată la evenimentul din acest sfărşit de săptămănă - Consiliul Informal de Mediu al Uniunii Europene - de o delegaţie condusă de ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi. Tema reuniunii a fost "Deficitul de apă şi seceta", in contextul secetei severe care a afectat aproape o treime din ţările Uniunii Europene. In timpul Consiliului, s-au examinat cele mai bune practici din domeniu, legătura strănsă intre schimbările climatice ca factor agravant şi cauză a secetei, caracteristicile regionale ale acestei probleme, dar şi impactul asupra economiei şi măsurile de adaptare. Reprezentanţii Comisiei Europene au prezentat o comunicare ce vizează provocările implicate de lipsa apei şi seceta.


INTERESE DEOSEBITE. Oficialii europeni au propus, in acest sens, un set de măsuri fundamentale, intre care stabilirea unor indicatori adecvaţi in vederea combaterii lipsei de resurse şi secetei, precum şi analizarea necesităţii unor acţiuni legislative viitoare, in ceea ce priveşte seceta. Această Comunicare furnizează o vedere generală asupra orientărilor politice pentru acţiunile viitoare in cadrul principiilor UE de management al resurselor de apă. Documentul defineşte totodată angajamentul clar asupra eforturilor europene privind implementarea acţiunilor viitoare pentru prevenirea secetei şi combaterea efectelor acestui fenomen. Potrivit oficialilor de la Bucureşti, pentru Romănia, reuniunea a fost de un interes deosebit in contextul condiţiilor meteorologice din acest an.


DOCUMENT
"Propunem un set de măsuri fundamentale, intre care stabilirea unor indicatori adecvaţi in vederea combaterii lipsei de resurse şi secetei, precum şi analizarea necesităţii unor acţiuni legislative viitoare, in ceea ce priveşte seceta"
rezoluţia Consiliului Informal de Mediu al UE

×
Subiecte în articol: verde!