x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lista drumurilor pe care se circulă în condiţii de iarnă. DN 2D este blocat

Lista drumurilor pe care se circulă în condiţii de iarnă. DN 2D este blocat

02 Oct 2013   •   10:59
Lista drumurilor pe care se circulă în condiţii de iarnă. DN 2D este blocat

Un singur drum naţional - DN 2D - mai este blocat, astăzi, în judeţul Covasna, din cauza unor copaci căzuţi pe şosea, în timp ce pe mai multe artere naţionale din Harghita se ciculă cu dificultate din cauza zăpezii, intervenindu-se cu utilaje de deszăpezire, relatează Mediafax.  Drumul Naţional 2D, care face legătura între judeţele Covasna şi Vrancea, este în continuare închis circulaţiei, după ce pe carosabil au căzut, marţi, mai mulţi copaci.

Pe celelalte drumuri naţionale din judeţ se circulă în condiţii de zăpadă, însă traficul este deschis.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Covasna, Mihail Anton Stoican, a declarat că mai mult utilaje de deszăpezire au intervenit "preventiv" în cursul nopţii, pe drumurile naţionale care traversează judeţul Covasna, în principal pe DN11, în zona localităţii Oituz, precum şi pe DN10, în zona Întorsura Buzăului.

 În judeţul Harghita, miercuri dimineţă circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 13 A, în Pasul Bucin şi pe DN 12 C, în zona Lacul Roşu, unde a continuat să ningă şi în cursul nopţii, drumarii intevenind cu utilajele proprii întrucât contractele de deszăpezire nu au fost încheiate.

Şeful Secţei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul nopţii a nins în Pasul Bucin şi la Lacul Roşu, traficul desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe DN 13 B Gheorgheni - Pasul Bucin - Praid şi pe D 12 C, Gheorgheni - Lacul Roşu.

El a precizat că aceste şosele sunt acoperite cu până la doi centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant, iar în utimele 24 de ore s-a acţionat cu 83 de tone de material antiderapant şi cu 18 utilaje.

Conform meteorologului Gheorghe Ciobîcă de la Staţia Bucin, în Pasul Bucin stratul de zăpadă proaspăt depus este de şapte centimetri, iar temperatura a coborât la minus 2 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută din judeţ.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, în noaptea de marţi spre miercuri a nins în Pasul Tihuţa, la Piatra Fântânele, iar drumarii au fost obligaţi să arunce material antiderapant pe DN 17.

Şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în zonă a nins şi zăpada s-a depus într-un strat de un centimetru, iar temperaturile la nivelul solului au scăzut spre minus un grad Celsius.

"Am dat pe şosea cu nouă tone de sare ca să nu se formeze polei. Zăpada s-a depus în afara carosabilului, nu au fost probleme de circulaţie”, a declarat Curtean.

În judeţul Braşov, unde marţi au fost probleme din cauza zăpezii, fiind închis pentru deszăpezire inclusiv Drumul Naţional 1, se circulă în condiţii bune, miercuri dimineaţă, şi nu a mai nins.

×