x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

de Simona Ecovoiu    |    Miruna Mihalcea    |    12 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Paguba de cateva milioane de lei

Politia Financiara a descoperit ca angajatii Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii revindeau bilete, astfel ca au pagubit institutia cu multe milioane de lei. Decebal Fagadau a fost numit director interimar.

VREMEA
  • Aer min.25max.28°C
  • Apa marii 20°... 23°C

    MAINE (sambata) Cerul va fi temporar noros si vor fi averse izolate. Vantul va avea unele intensificari.
  • Maxime: 25°C… 28°C.
  • Minime: 18°C… 20°C.
  • Apa marii: 20°C... 23°C.

    POIMAINE (duminica) Cerul va fi acoperit si, mai ales ziua, va ploua. Vantul va sufla slab pana la moderat.
  • Maxime: 25°C… 27°C.
  • Minime: 16°C… 18°C.
  • Apa marii: 20°C... 23°C.
  • MAMAIA
    Voluntarii organizatiei neguvernamentale (ONG) "Marea Nostrum" si-au propus, vara aceasta, sa aduca turistilor cat mai multe informatii in legatura cu cele trei specii de delfini care traiesc in Marea Neagra. In acest scop, vor fi impartite 3.500 de pliante si postere cu delfini. Actiunea face parte din Caravana Delfinului, care s-a desfasurat pana in prezent in Mamaia, Costinesti, Mangalia.

    CONSTANTA
    Consilierii judeteni l-au numit miercuri, in functia de director general interimar al Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, pe Decebal Fagadau. Asta dupa ce Politia Financiara a descoperit grave nereguli in colectarea veniturilor incasate de institutie. Angajatii complexului creasera un sistem de revanzare a biletelor. S-au mai semnalat nereguli privind achizitionarea si gestionarea hranei animalelor.

    NEPTUN
    In ultimii ani, dupa ce majoritatea hotelurilor din Neptun au fost scoase la licitatie si cumparate de diferite societati, statiunea a adunat de la an la an tot mai putini turisti. Singurii care au ramas fideli acestei destinatii sunt turistii straini veniti la tratament la Policlinica Doina. In aceasta vara se vede, mai ales dupa data 1 august, o revigorare a statiunii, gradul de ocupare ajungand in ultimul week-end chiar la 90%.

    MANGALIA
    In perioada 13-15 august, la sediul Asociatiei Tineretului Liber Constanta din Mangalia se va derula o actiune culturala intitulata "Schimburi culturale de tineret romano-bulgare - obiceiuri si traditii specific romanesti". La actiune vor participa 40 de romani si 10 bulgari. Elevii si studentii vor participa la spectacole de muzica si traditii romanesti si bulgare, dansuri populare, recitaluri, precum si prezentarea costumelor populare, atat din Dobrogea, cat si din Bulgaria.

    CUM NE MAI DISTRAM
    MAMAIA. Anul acesta, cand vorbim de agrement pe litoralul Marii Negre, vorbim automat si de sporturi extreme, mai cu seama pe apa si subacvatice, totodata. Unele dintre acestea, precum banana sau hidrobicicletele, sunt adresate, in special, celor mai putin curajosi, desi orice distractie pe apa poate deveni un cosmar, asa cum s-a petrecut, nu de mult, la Vama Veche. Dar turistii ceva mai indrazneti si dornici de adrenalina au la dispozitie, de exemplu, trambulina elastica. Aceasta are patru compartimente, respectiv sase locuri, greutatea maxima admisa fiind de 120 de kilograme. Amuzant e ca distractia la trambulina elastica presupune "tinuta obligatorie". Principalul e sa fii descult, ca la moschee, si la fel de important este sa nu ai asupra ta obiecte care te-ar putea incomoda in timpul acrobatiilor si care, in anii trecuti, au facut victime la trambulina din statiunea Mamaia. Comparativ cu sezonul trecut, pana la ora actuala nu s-a sesizat nici un fel de accidente. Costul a cinci minute de sarituri la trambulina elastica din Mamaia costa 40.000 de lei de persoana. Pretul este acelasi si pentru persoanele adulte, si pentru copii.

    TECHIRGHIOL. Persoanele care vin, an de an, la "Baile Reci" din Techirghiol pentru tratamente antireumatice pot sa o faca si acum, pana la data de 15 septembrie. Pretul unui bilet pentru adulti este de 50.000 de lei pe zi, iar copiii platesc, pentru aceleasi servicii si tratamente, numai 20.000 de lei. Plaja are trei sectiuni: plaja pentru nudism barbati, pentru nudism femei si sectorul comun, pentru mame si copiii lor. Administratorul plajelor pentru tratamente de la Techirghiol asigura turistii fideli ca pot reveni cu incredere, pentru ca an de an plajele sunt igienizate. Plaja de la "Baile Reci" mai dispune si de un cabinet medical, iar turistii pot inchiria, pe perioada sederii, table, umbrele si se pot racori, intre timp, la bufetul din incinta fiecarui sector.
    ×
    Subiecte în articol: observator