x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Dragnea: Măsurile din legea anti-furmat sunt extrem de dure, iar fizic nu pot fi aplicate

Liviu Dragnea: Măsurile din legea anti-furmat sunt extrem de dure, iar fizic nu pot fi aplicate

15 Mar 2016   •   22:13
Liviu Dragnea: Măsurile din legea anti-furmat sunt extrem de dure, iar fizic nu pot fi aplicate

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Buzău, că 'măsurile din legea anti-fumat sunt extrem de dure" şi "fizic, natural nu pot fi respectate" şi astfel se vor găsi tot felul de mijloace pentru a fi ocolite.

"Măsurile din legea anti-fumat sunt extrem de dure, sunt exclusive, iar fizic, natural nu pot fi respectate şi atunci se vor găsi tot felul de mijloace de a fi ocolite (...) Vă spun cu sinceritate, legea în forma actuală este mult prea dură, este bine să existe interdicţii în ceea ce priveşte fumatul în spaţiile publice, dar şi pentru vicioşi, care totuşi nu sunt excluşi de societate, trebuie să existe, aşa cum sunt şi în aeroporturi, acele spaţii unde să se poată fuma în condiţii civilizate', a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că este fumător.

Preşedintele PSD a adăugat că din cauza presiunii a milioane de români care fumează, legea va fi încălcată. 'Dacă ne uităm în istorie, orice măsuri de genul acesta care sunt foarte dure şi complet exclusive nu au putut fi respectate, pentru că nu se poate (...) din cauza presiunii a milioane de români care fumează ea va fi încălcată şi atunci înseamnă că avem o lege care nu poate fi aplicată ', a afirmat el.

Dragnea a menţionat că are deja informaţii că 'se încearcă eludarea unor articole din lege'. 'Imaginaţia românului nu este combătută undeva pe acest glob, în univers poate, dar pe globul pământesc nu există. Trebuie făcută o lege care să poată fi şi aplicabilă, am auzit întâmplător că unii proprietari ai unor baruri, care au făcut analiză pe text - în lege se vorbeşte de spaţiile publice - o să declare barul său un club privat, deci nu public, unde se intră doar pe bază de legitimaţie, iar alţii care vor dori să respecte legea îşi vor pierde clienţii, iar dacă apar situaţii de genul acesta ca Legislativ nu poţi să nu intervii', a mai declarat liderul PSD.

Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun - aşa-numita lege antifumat - a fost publicată în Monitorul Oficial la 1 februarie şi va intra în vigoare la jumătatea lunii martie.

Legea interzice fumatul în spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea fumat legea anti-fumat