x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locomotiva unui tren în care se aflau 20 de călători a luat foc în timpul mersului

Locomotiva unui tren în care se aflau 20 de călători a luat foc în timpul mersului

15 Iul 2019   •   19:25
Locomotiva unui tren în care se aflau 20 de călători a luat foc în timpul mersului

Locomotiva unui tren personal care circula pe ruta Podul Olt - Piatra Olt a luat foc în timpul mersului, 20 de persoane care se aflau în interior fiind transportate cu alte mijloace la destinaţie, au informat luni reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, flăcările au fost observate în halta Ioneşti, pentru stingerea lor fiind chemaţi şi pompierii militari vâlceni, care au intervenit cu două echipaje de stingere şi un echipaj SMURD.

"Este vorba de un tren pentru transport persoane (locomotivă şi două vagoane). Focul a fost observat în momentul în care a oprit în haltă, fiind vizibilă o flacără la una din roţile locomotivei. A ars mocnit, cu degajări reduse de fum. În interiorul trenului se aflau aproximativ 20 de persoane, care nu au întâmpinat probleme în urma evenimentului", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

În urma cercetărilor efectuate de pompieri după stingerea incendiului s-a stabilit că a ars uleiul scurs pe motoarele locomotivei, cauza probabilă fiind "frecarea la angrenaje în mişcare". Incendiul a fost declarat lichidat după aproximativ o oră de la anunţare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: valcea locomotiva