x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Londra / Bivolaru-Freitas-Szepietowski, triunghi letal

Londra / Bivolaru-Freitas-Szepietowski, triunghi letal

de Paul Cristian Radu    |    04 Oct 2006   •   00:00
Londra / Bivolaru-Freitas-Szepietowski, triunghi letal

Cotidianul britanic The Guardian a publicat la sfarsitul saptamanii trecute un material referitor la unul dintre principalii asociati ai fostului deputat PSD Gabriel Bivolaru, aflat acum dupa gratii pentru fraudarea Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD).

The Guardian descrie lupta dusa de autoritatile britanice pentru a recupera de la John o seama de proprietati imobiliare si sume de bani ce ar fi fost obtinute din trafic de droguri si spalare de bani.

LEGATURILE ROMANESTI. Jurnalul National a aratat inca de la inceputul anului ca John Szepietowski a fost asociat cu Bivolaru si cu nevasta acestuia, Mona de Freitas, in firme din Anglia sau din Insula Man, precum: In Magazine Limited, Asterix Travel Limited, Classic Hotel UK Limited si Best Associates Limited. Numele aceluiasi Szepietowski apare in contextul devalizarii unei fabrici din Tandarei, dar si in contextul vanzarii unui apartament situat in Piata Unirii din Bucuresti catre avocatul Ioan Neagu. Apartamentul i-a apartinut Monei de Freitas si a fost instrainat chiar in momentul cand era si ea, alaturi de Bivolaru, investigata pentru fraudarea BRD.

Acelasi Szepietowski, impreuna cu Mona de Freitas, este asociat in firma In Magazine Limited cu Mary Bridget Cash, nevasta unuia dintre cei mai puternici politicieni din Parlamentul britanic, conservatorul William Cash. Doamna Cash mai este asociata in alta firma din Albion, The European Foundation, si cu un alt foarte important membru al Parlamentului britanic, Iain Duncan Smith, sef al Partidului Conservator pana in 2003.

"GANGSTERUL". The Guardian il descrie pe Szepietowski ca un om mic de statura, grasut, cu chelie, un individ ce nu pare a fi deloc prototipul gangsterului. Cu toate acestea, Szepietowski are o influenta foarte mare si a stiut sa-si atraga in cercul de prieteni personalitati precum lorzi sau importanti oameni politici. Guardian scrie ca Szepietowski s-a ocupat de afacerile imobiliare ale lui Gabriel Bivolaru in Anglia, dar mentioneaza si ca este implicat in editarea unor reviste pornografice. Averea trecuta pe numele lui Szepietowski include 33 de proprietati aflate in sudul Londrei, o zona unde numai oamenii putred de bogati isi permit sa se stabileasca.

In fapt, Mona de Freitas, personaj ce foloseste mai multe identitati si care a reusit sa se strecoare pe langa legea romaneasca in cazul fraudarii BRD, si-a listat, in mai multe firme pe care le-a infiintat in Regatul Unit, adrese ce coincid cu proprietatile lui John Szepietowski.
×
Subiecte în articol: observator szepietowski