x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. TAROM ia în calcul anularea zborului de la 16:25 către aeroportul Ataturk; la turnul de control nu sunt controlori de trafic

LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. TAROM ia în calcul anularea zborului de la 16:25 către aeroportul Ataturk; la turnul de control nu sunt controlori de trafic

16 Iul 2016   •   11:30
LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. TAROM ia în calcul anularea zborului de la 16:25 către aeroportul Ataturk; la turnul de control nu sunt controlori de trafic

TAROM ia în calcul anularea zborului RO 263 către aeroportul Ataturk, de sâmbătă, ora 16:25, în condiţiile în care informaţia primită de la reprezentantul companiei la Istanbul este că la această oră nu există la aeroport poliţie de frontieră, iar la turnul de control nu sunt controlori de trafic, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al operatorului aerian naţional, Georgeta Dinu.

"Informaţia emisă de Eurocontrol este că pentru aeroportul Istanbul nu există reglementări aplicabile. Informaţia primită de la reprezentantul TAROM la Istanbul este că la această oră nu există la aeroport poliţie de frontieră şi că la turnul de control nu sunt controlori de trafic", a spus Georgeta Dinu.

Ea a precizat că TAROM va anunţa în scurt timp decizia referitoare la anularea cursei RO 263.

"TAROM va veni cu o decizie în scurt timp. Sfătuim pasagerii noştri să urmărească pagina noastră de Facebook. Celorlalţi români aflaţi în Turcia le recomandăm să vizioneze site-ul Ministerului Afacerilor Externe", a subliniat ea.

Pentru informaţii, pasagerii din România pot să sune la call center 0212046464, 0213034400, 0213034444. Pentru cei din Turcia, numerele de telefon sunt: 00902124653777, 00905334353477 sau mail pe adresa camelia.enescu@gmail.com, întrucât liniile de telefon sunt foarte aglomerate.

Reprezentantul TAROM a adăugat că sâmbătă dimineaţă nu se înregistrau probleme de survol deasupra spaţiului aerian al Turciei, iar pe aeroporturile din Bodrum şi Antalya se operează normal.

Şase zboruri din şi către aeroportul Ataturk au fost anulate sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia.

Potrivit site-ului Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de sâmbătă, două aparţinând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 şi 10:00 (Turkish Airlines) şi la 8:35 (TAROM).

De asemenea, şi la Sosiri figurau trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleaşi companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, şi zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55.

Consulatul General al României la Izmir a anunţat sâmbătă că punctele de de trecere a frontierei terestre turce spre Bulgaria şi Grecia, pe sensul de ieşire din Turcia, sunt închise, însă a precizat că aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter - Bodrum, Antalya.

"Potrivit informaţiilor obţinute în această dimineaţă de la Poliţia de Frontieră din Turcia, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter (Bodrum, Antalya). Punctele de trecere a frontierei pe cale terestră sunt deschise pe sensul de intrare în Turcia, dar sunt închise pe sensul de ieşire, atât spre Bulgaria, cât şi spre Grecia. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră nu au putut preciza când ar putea fi deschisă frontiera terestră", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la Izmir.

Prim-ministrul turc a denunţat vineri seară o "tentativă ilegală" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parţială în direcţia Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul. Armata turcă a anunţat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea şi menţine drepturile omului.

Un total de 754 de militari au fost arestaţi în legătură cu puciul unui grup de soldaţi rebeli în Turcia ce părea să fi luat sfârşit sâmbătă dimineaţa, dar care s-a soldat cu moartea a cel puţin 60 de persoane, a anunţat sâmbătă agenţia de presă progouvernamentală Anadolu citată de AFP. Cinci generali şi 29 de colonei au fost demişi din funcţii la ordinul ministrul de interne, Efkan Ala. www.agerpres.ro

×