x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Luca: Prin numirea lui Zegrean ca şef al CC s-a instaurat oficial dictatura în România

Luca: Prin numirea lui Zegrean ca şef al CC s-a instaurat oficial dictatura în România

17 Iun 2010   •   00:00

Deputatul PSD de Arad Ciprian Luca consideră că prin numirea lui Augustin Zegrean ca preşedinte al Curţii Constituţionale s-a instaurat oficial dictatura în România, afirmând că de acum încolo deciziile vor fi luate de un singur om, Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Deputatul PSD de Arad Ciprian Luca susţine, într-un comunicat de presă transmis joi, că "alegerea omului de casă al lui Băsescu este cea mai nefericită soluţie pentru Curtea Constituţională".

"Odată cu numirea lui Augustin Zegrean în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, dictatura s-a instaurat oficial în România, la nivel instituţional, şi nu doar declarativ. Dacă până acum la şedinţele Curţii Augustin Zegrean atrăgea atenţia colegilor cu privire la atitudinea pe care trebuie să o adopte faţă de anumite decizii ce vizau interesele preşedintelui Băsescu, de acum acesta poate da directive precise, nu doar sugestii. Dacă până acum Zegrean era un purtător de cuvânt al Cotrocenilor în Curtea Constituţională, de acum deciziile vor fi luate de un singur om: Traian Băsescu", susţine deputatul Luca.

Ciprian Luca afirmă că "fostul parlamentar PD şi membru de nădejde al partidului de guvernământ are de acum posibilitatea de a servi cum se cuvine interesele preşedintelui".

"Dacă până ieri se putea vorbi despre un program încărcat al judecătorilor Curţii Constituţionale care au avut în ultimii ani în mână soarta ţării, de acum instituţia a scăpat de-o grijă: judecata îi revine lui Traian Băsescu, care pesemne îşi va trimite deciziile direct prin plic la Curtea Constituţională. Situaţia în care a ajuns România este mai mult decât jalnică. Democraţia, dreptatea devin cu fiecare zi ce trece chestiuni care ţin de domeniul imaginarului", arată deputatul PSD de Arad.

×
Subiecte în articol: observator